A MAC Budapest is átgyalogolt a Sportklubon

Későn ébredt a hazai pályán szereplő csíkszeredai jégkorongcsapat, amely vasárnap újabb vereséget könyvelt el a MOL Ligában. A kanadai vezetőedző elismerte, nagyon gyenge teljesítményt nyújtottak a fiúk.

Zökkenőkkel teli hét után a Csíkszeredai Sportklub a MAC Budapestet fogadta a jégkorong MOL Ligában. És, hogy ez a mérkőzés se legyen zökkenőmentes arról nagyon hamar gondoskodtak a vendégjátékosok: az első kapura lövésből Ruikka megszerezte a vezetést a MAC-nak.

A gól után összerogyott a hazai csapat, a fővárosi alakulat úgy ment át a kék-fehéreken, mint a kés a vajon. Ezt jól jelzi, hogy az első hazai helyzetig 11 percet kellett várni, amikor Antal kecsegtető helyzetét védte Bálizs. Ami viszont nem jött össze a vendégeknek a harmad első felében, az összejött a másodikban. A hajrában Kovács és Roczanov is eredményes volt.

A második harmad egy nagy Spafford és Papp helyzettel indult, majd újra a vendégeké volt a főszerep, akik a előbb a 31., majd a 33. percben megint betaláltak. A Sportklub csak a 35. percben tudott erre válaszolni, amikor Papp védhetetlen lökettel kínálta meg Bálizst.

Az utolsó felvonásra egy sokkal harciasabb Sportklub korcsolyázott ki és ennek hamar meglett az eredménye. Lanceleve faragott a hátrányból, majd Spafford hagyott ki ziccert. Pörgött a hazai csapat, amely egy újabb emberelőnyös helyzetből volt eredményes. Levegőben lógott az újabb csíki gól, de végül Somogyi gondoskodott arról, hogy ne legyenek izgalmak az utolsó percekre.

  • Végeredmény: Csíkszeredai Sportklub – MAC Budapest 3–6 (0–3, 1–2, 2–1)
  • gólszerzők: Papp (35.), Lanceleve (42.), Antal Zs. (51.), illetve Ruikka (2.), Kovács Cs. (18.), Roczanov (19., 33.), Nagy G. (31.), Somogyi (57.).

Mestermérleg

Tom McCarthy: „Úgy korcsolyáztunk ki a mérkőzésre, mintha csak nézők lennénk. Nem korcsolyáztunk eleget, nem álltunk bele a párharcokba, sőt azokat szinte egytől egyig mind elveszítettük. Nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk. A harmadik harmadra sikerült összekapnunk magunkat és azt az arcunkat mutattuk, amelyre szükség lett volna az elejétől fogva. Nagyon remélem, hogy a következő meccsünkön már úgy kezdünk, ahogy itt ma befejeztük.”

Majoross Gergely: „Nagy bajunk volt mostanság a gólszerzés, ami úgy gondolom, hogy talán átszakadt a legutóbbi két mérkőzésen. Sokkal higgadtabbak, nyugodtabbak és kreatívabbak voltunk a támadóharmadban, aminek nagyon örülök. Nem az volt a terv, hogy a harmadik harmadot máshogy kezeljük. Nem lelazsáltuk, hanem inkább úgy fogalmaznák, hogy nem a helyes mentalitással vágtunk neki annak. Amire eddig büszkék voltunk, az emberhátrányos játékunk, az ma nem épp csődöt mondott, de nem volt jó.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?