Jégkorong: kétgólos előnyről egygólos vereséget szenvedett a Sportklub

Galacról érkezett meg a mérkőzés napján a Ferencvárosi TC a Csíkszeredai Sportklub elleni jégkorong MOL Liga-mérkőzésre. Ez meg is látszott az első percekben, de végül a magyarországiak győztek – számolt be a klub sajtóosztálya.

A „buszról leszállva” a fővárosi csapat szemmel láthatóan nem volt elemében és ezt a hazaiak két góllal is büntették. Előbb egy kapu előtti kavarodást használt ki Bíró Tamás, majd Kovjazin kígyózott végig mindenkin, majd mattolta Sevelát. Ekkor talán azt lehetett érezni, hogy ez a meccs meglesz a Sportklubnak, annak ellenére, hogy távolról sem azt a játékot mutatták, mint szombaton a Brassói Corona ellen.

A kétgólos hátrányban a Fradi viszont áttért a kétsoros játékra és innentől kezdve valósággal szétkorcsolyázta a hazaiakat. Ennek pedig két villámgyors meglódulás lett az eredménye és két gól. A második harmadban sokat nem voltak egyenlő létszám mellett a felek és hiába volt rengeteg előnyös helyzete a Sportklubnak azokkal semmire nem mentek. Öt az öt ellen viszont továbbra is a Ferencváros dominált eredménytelenül.

Az utolsó felvonás elején a hazaiak előbb elpuskáztak egy kettős emberelőnyt, majd egy végtelenül csapkodós meccs alakult ki, rengeteg volt az eladott korong, pontatlan játék – ezen megállapítások viszont szinte az egész mérkőzésre érvényesek voltak. Ebből pedig a vendégek jöttek ki jobban. Dubek lökete kiperdült Ruczuj lepkés kesztyűjéből, amelyre Kiss Ákos csapott le hamarabb megszerezve a mindent eldöntő gólt.

Eredmény: Csíkszeredai Sportklub – Ferencvárosi TC 2–3 (2–2, 0–0, 0–1)

Gól: Bíró T. (4.), Kovjazin (11.), illetve Farkas (15.), Inglis (16.), Kiss Á. (54.).

Mestermérleg

Tom McCarthy, Csíkszeredai Sportklub: „A vereségünk elsősorban annak tudható be, hogy lekorcsolyáztak bennünket, mindez mellett rengeteg korongot veszítettünk el, amely megengedhetetlen. Nem küzdöttünk a jégen úgy ahogy kellett volna, nem voltunk elég éhesek.”

Greg Lindqvist, Ferencvárosi TC: „Az első percekben még nagyon a fiúk lábában volt a sok utazás és a Galac elleni meccs, utána viszont sikerülte rendezni a sorokat. Úgy érzem, a mérkőzés egészét tekintve, hogy öt az öt ellen jobban játszottunk, sőt több lehetőségünk is volt. Nagyon jó volt továbbá a hátrányos védekezésünk, amelyet sokat gyakorolhattuk ezen a meccsen.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?