Jégkorong: új arcát mutatta meg a Csíkszeredai Sportklub a Brassó ellen

A péntek esti Újpest elleni vereség nem hagyott nyomokat a Csíkszeredai Sportklubban, ellenben a Brassói Coronával, akik – úgy néz ki – nem tudták megemészteni a Ferencváros elleni buktát. Az első erdélyi rangadót fölényben hozta le a Sportklub – számolt be a klub sajtóosztálya.

A kék-fehérek alaposan lenyomták a gázpedált a mérkőzés elején, mégis a Brassó hagyta ki az első ordító ziccert. Mihály és Tranca vezette a korongot Onodira, de utóbbi bravúrral hárított. Majd óriási fölényt alakított ki a hazai csapat. A várva várt gól pedig érkezett is. Papp csatárokat megszégyenítő mozdulatokkal csapta be Tőkét, megszerezve a vezetést. A gólt követően folyamatos volt Pappék fölénye gólt azonban nem sikerült szerezni. Ellenben a vendégek nagyon közel álltak ahhoz, hogy egyenlítsenek, miután egy újabb szólót fogott meg Onodi. Ezúttal McDonald volt tehetetlen a remek napot kifogó csíki hálóőrrel szemben.

A második játékrész ott folytatódott ahol az első félbeszakadt. Nyomott a Sportklub és ez újabb gólt eredményezett. Emberelőnyben Molnár Zsombor kotorta be a pakkot Tőke lábai között. Ekkor rendezte sorait a Cenk alatti gárda és egy kiegyensúlyozott meccs kezdett kialakulni. Ezt pedig McDonald gólja is jelezte, aki négy a három elleni előnyös játék végén pontozott.

Az utolsó felvonás első felében valósággal ráborította ellenfelére a kaput a Sportklub. Öt az öt ellen sem nagyon tudott átlépni a félpályán a vendég alakulat. Előbb az oroszos sor ünnepelt gólt Alekszejev révén egy nagyon szépen kidolgozott akciót követően, majd alig pár másodpercre rá McIntosh csapott le a Molnár Zsombor lökete után lecsorgó pakkra növelve háromgólosra az előnyt. Tombolt a közel teltháznyi közönség.

A vendégek szakvezetője, Martin Lacroix azonnal időt is kért. A hátralevő percekben a Sportklub visszaállt és a védekezésre koncentrált. Ezt egyenlő létszám mellett tökéletesen meg is oldotta, ám hátrányban Klempa lökete utat talált magának a hálóba. A mérkőzés vége sok izgalmat nem tartogatott, bár Molnár Zsolt két alkalommal is a kapuvasat találta el.

Megérdemelten zúgott a vastaps a mérkőzés végén a lelátóról.

Eredmény

Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 4–2 (1–0, 1–1, 2–1)

Gól: Papp (12.), Molnár Zs. (30.), Alekszejev (46.), McIntosh (47.), illetve McDonald (40.), Klempa (55.).

Mestermérleg

Tom McCarthy, Csíkszeredai Sportklub: „Mondhatni az első percektől kezdve kézben tartottuk a meccset. Már a semleges zónában megakadályoztuk azt, hogy az ellenfelünk építkezni tudjon, továbbá a rengeteg korcsolyázással nagy nyomást tudtunk helyezni az ellenfélre. Állandó gólveszélyt tudtunk kialakítani, amelyben az ellenfél kapusa is elfáradt a harmadik harmadra. Ugyanezt a játékot kell mutassuk a folytatásban is.”

Martin Lacroix, Brassói Corona: „A vereségünk oka elsősorban a fegyelmezetlen játékunk, amely következtében sok kiállítást kaptunk. Másodsorban az első játékrészben tálcán kínáltuk fel a lehetőségeket az ellenfélnek. És ezt nem szabadott volna. A második harmadra azt mondanám, hogy kiegyensúlyozott volt, de a második kapott gól nagyon megfogott. A szépítő találatunk után úgy gondoltam, hogy vissza tudunk jönni a meccsbe, de a harmadik harmadra már megint nem úgy jöttünk ki. Az első perctől oda kell figyeljünk a meccsekre. Ha a szóló lehetőségeinket belőjük, talán az egy pontot elhozzuk, de a Sportklub ma teljesen megérdemelten nyert. A mai teljesítményünk az egy pontot sem érte meg.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?