Jégkorong MOL Liga: kikaptak a csíkszeredaiak

A DVTK Jegesmedvék címvédő csapata magabiztosan győzött a Csíkszereda vendégeként a jégkorong MOL Liga szombati játéknapján.

Eredmény:
SC Csíkszereda-DVTK Jegesmedvék 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)
később:
Corona Brasov-Dunarea Galati 18.30
MAC Budapest-HK Beograd 19.00

Nem jött össze a szeredai bravúr, hazai pályán alulmaradtak a miskolciakkal szemben, akik vasárnap a Brassó otthonában tehetik teljessé a hétvégéjüket - számolt be a mérkőzésről jegkorongblog.hu. 

A meccs gyors vendéggóllal kezdődött, a DVTK kanadai hátvédje, Nicholas Kuqali szerezte meg első gólját és egyben első pontját a MOL Ligában az 5. percben. A hazaiak kilenc perc múlva válaszoltak, Moldován passzából Antal Zsombor egyenlített. 

A lőlap alapján kiegyenlített játék folyt a jégen, a csapatok az első harmadban egyforma mennyiségben próbálkozott kapura lövéssel. A másodikban valamivel többször találtak kaput a miskolciak, aminek meg is lett az eredménye, a meccs felénél Tóth Adrián Hajós és Leppanen passzából szerezte vissza csapatának a vezetést.

A meccs a harmadik játékrész elején dőlt el, amikor a 44. percben Galanisz is meglőtte újabb gólját, ezúttal nem Magosi vagy Pavuk, hanem az első pontját szerző Popovics jegyzett asszisztot. Három perccel később egy másik kanadai légiós, Sakaris gólja az utolsó hazai reményeket is szerte foszlatta. Őt Sági Martin szolgálta ki, a 19 éves dunaújvárosi születésű fiatalembernek ez az első szezonja a MOL Ligában, máris 5 pontnál jár. Győzelmével a DVTK maradt az éllovasok között, míg a Csíkszereda kicsit távolabb került a MOL Liga középmezőnyétől.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?