MOL Liga: Debrecent is bevette a Brassói Corona

A Debreceni HK pályáján is pontokat szerzett a Brassói Corona Wolves jégkorongcsapata, amely második külföldi mol ligás túráján remekül teljesít. A Csíkszeredai Sportklub kiélezett, míg a Dunărea Galați egyoldalú mérkőzés után hagyta el vesztesen a pályát.

Az alapszakasz hétfői játéknapján a brassói alakulat – amely korábban a MAC Budapest vendégeként büntetőkkel, a Fehérvári Titánok pályáján pedig a rendes játékidőben nyert – háromgólos előnyt szórakozott el a debreceni csarnokban. A magyarországi csapat a hajrában plusz mezőnyjátékossal egyenlített 4:4-re, de a hosszabbításban Tomás Klempa hamar megszerezte az erdélyiek győztes gólját.

Ami sikerült a Debreceni HK-nak, nem jött össze Újpesten a Csíkszeredai Sportklubnak. Tom McCarthy legénysége már a második percben vezetést szerzett Nathan Campbell találatával, de a „lilák” erre három góllal válaszoltak. Gól nélküli második harmad után az utolsó játékrész elején Gröschl Tamás növelte a vendéglátók előnyét. A Sportklub felzárkózott Bíró Tamás és Dimitrij Kovjazin révén, de hiába a kapuslehozatal, az UTE megtartotta a minimális előnyt.

A csíkiakhoz hasonlóan a Dunărea Galați sem járt sikerrel Budapesten. A Ferencvárosi TC magabiztos, háromgólos sikerrel tartotta otthon a pontokat. A zöld-fehérek jelenleg negyedikek a ligában, de három mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a harmadik helyezett Brassó. A tabella itt érhető el.

Jégkorong MOL Liga, alapszakasz
Hétfői eredmények 

Ferencvárosi TC–CSM Dunărea Galați 3:0
Debreceni HK–Brassói ASC Corona 4:5  
​Újpesti TE–Csíkszeredai Sportklub 4:3 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?