MOL Liga: gyengélkedtek a hazai csapatok

Mindhárom mérkőzésen vendégsiker született a jégkorong MOL Liga alapszakaszának pénteki játéknapján. A Dunărea Galați és az Újpest három, míg a Brassói Corona Wolves két pontot zsebelt be.

Második külföldi túrája első felvonásán a brassói csapat a ligaelső MAC Budapesttel mérkőzött meg. Rory Rawlyk sérülés, Zsók Levente eltiltás miatt nem játszhatott, ugyanakkor Ian McDonald belázasodott, de Martin Lacroix jégkorongozói így is győzni tudtak a magyar fővárosban. A kapusok a rendes játékidőben, illetve a hosszabbítás alatt is jól teljesítettek, a szétlövés során pedig egyedül Roberto Gliga volt eredményes.

Győzelmével a Wolves negyedik a bajnokságban, de ugyancsak 18 pontja van az Újpestnek, amely pénteken a Dunaújvárosi Acélbikák vendégeként nyert 3:1-re. A hazaiaknál nem játszhatott Becze Tihamér, a gyergyószárhegyi származású csatárt a liga fegyelmi bizottsága négy meccsre eltiltotta egy durva ütközésért.

Izgalmas meccset játszott Belgárdban a Dunărea Galați. Gól nélküli első harmad után a Duna-parti alakulat emberhátrányos találattal került előnybe a 24. percben. A szerbek fordítottak, de a meccs utolsó szakaszában Róbert Krajci és Ondrej Rusnák is kihasznált egy-egy emberelőnyt, így a HK Beograd első győzelme még várat magára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?