FRISSÍTVE – MOL Liga: nekiment a bírónak, eltiltották a csíkiak orosz támadóját

Tizennégy MOL Liga-mérkőzést kell kihagynia annak az Alekszej Alekszejevnek, aki a Dunaújvárosi Acélbikák–Csíkszeredai Sportklub találkozón a vonalbíróval ütközött. A liga fegyelmi bizottsága úgy ítélte meg, hogy az orosz jégkorongozó szándékosan ment neki a játékvezetőnek.

Az incidens a mérkőzés 37. percében történt, ekkor már 7:3-ra vezetett a magyarországi csapat. Alekszejev meccsbüntetést kapott, csapata pedig megalázó vereséget szenvedett. Az újvárosiak végül 10:4-re nyertek.

A Magyar Jégkorong Szövetség honlapján publikált tájékoztató szerint a játékvezető megsérült Alekszejev megmozdulása nyomán:

„A fegyelmi bizottság megállapítása szerint a játékos szándékosan ütközött a játékvezetővel. A játékvezető tisztelete a jégkorong, és a sportszerűség egyik alappillére. A hivatalos személyekkel történő mindennemű fizikai kontaktus, bántalmazás vagy megfélemlítés tilos, az káros a sport minden résztvevőjének. Ezen megmozdulásoknak nincs helye a jégkorongban. A fegyelmi bizottság ítélete meghozatalakor szem előtt tartotta, hogy az érintett játékvezető megsérült, kórházi ápolásra szorul” – áll a közleményben.

Kevéssel a dunaújvárosi mérkőzés után a csíkszeredai klub bejelentette, hogy megválik légiósai nagy részétől, míg a kanadai vezetőedző ultimátumot kap. További részleteket csütörtökre ígért a Sportklub.

FRISSÍTÉS: Távozók helyett érkezők – a Csíkszeredai Sportklub szerkesztőségünkhöz eljutatott közleménye:

A folyamatos kudarcok után közleményben jeleztük, hogy a Csíkszeredai Sportklub megválik légiósaitól. A végleges döntés körvonalazódott, amelyre edző rábólintást vár a vezetőség. Tom McCarthy megbetegedés miatt a mai edzést is ki kellett hagyja, így a véglegesítés még várat magára.

Addigi is folyamatban van az állomány frissítése, illetve lecserélése. Egy szlovák hátvéd és egy lett csatár pénteken már csatlakozik a Csíkszeredai Sportklub keretéhez, akik korábban tagjai voltak hazájuk korosztályos válogatottjainak.

A 29 esztendős poprádi születésű szlovák hátvéd Michal Korenko pályafutása nagy részét a francia élvonalban töltötte, ahol a Briancon alakulatával bajnoki címet is szerzett. A legutóbbi szezont a lengyel Opole alakulatánál töltötte, ahol 41 mérkőzésen 18 pontot szerzett.

A 31 éves lett Edgars Brancis csatár poszton vethető be. A HK Riga nevelés, de több évet lehúzott a Metalurgs Liepaja alakulatában, amellyel úgy a lett, mint a fehérorosz pontvadászatban szerepelhetett. A legutóbbi idényt a szlovák extraligás Pöstyénben töltötte, ahol 54 meccsen 24 pontot termelt.

Kapcsolódók

Kimaradt?