Progym: 12 gólszerző egyetlen bajnokin

Gyergyószentmiklóson is folytatódott az utolsó helyezett Sportul Studențesc vesszőfutása a román jégkorong-bajnokságban. A bukarestiek sem szombaton, sem vasárnap nem tudták tartani a lépést a házigazdákkal.

A második mérkőzésen a gyergyói csapatból Barabás László, Vitalij Kiricsenko és Vaclav Novák mesterhármast ért el, Pavel Borisenko, Daradics Csaba, Csergő Hunor és Bazilidesz Tibor duplázott, míg Elekes D. Hunor, Kozma Zsolt, György Rajmond, Nyerges Lajos és Ferencz-Csibi Róbert egy-egy gólt szerzett.A Progym 22:2 arányban múlta felül a Sportult, amelynek keretéből Leonard Mihai Pascariu volt eredményes két alkalommal. Az első mérkőzésen is kijött a két csapat közti különbség, a szombati találkozón a székelyföldiek 18:1-re győztek.

Pillanatnyilag a Brassói Corona Wolves mögött a második helyet foglalja el a bajnokság tabelláján a Progym, de a gyergyóiak öt meccsel többet játszottak, mint a román pontvadászatban eddig hibátlanul menetelő Csíkszeredai Sportklub. A címvédő Dunărea Galați csak negyedik a rangsorban, megelőzve a két fővárosi klubot, a Steauát és a Sportult.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?