Kosár-BL: lőtávolban az erdélyi csapatok

A Kolozsvári U-BT és a Nagyváradi CSM is vereséget szenvedett kedd este a Kosárlabda Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, de mindkét csapat lőtávolban maradt, a továbbjutás a csütörtöki visszavágókon dől el.

A kolozsvári klub képviselői az elmúlt hetekben többször is hangoztatták, hogy prioritásként kezelik az európai kupát, a vezetőedző Mihai Silvășan, illetve a játékosok közül Vlad Moldoveanu és Filip Adamovics is azt nyilatkozta, céljuk a csoportkörbe jutni. Ennek megfelelően a Kolozsvári U-BT különösebb megerőltetés nélkül búcsúztatta a ciprusi Petrolina AEK Larnac a együttesét a selejtező első körében, de a Muratbey Ușak Sportif már jóval keményebb dió. A török szuperliga hetedik helyezettjének otthonában Török Rolandék minimális különbséggel kaptak ki. Az ușaki csapat 93:30-re nyert. 

Három pont döntötte el a Nagyváradi CSM szófiai kiszállását is, a Lukoil Academic Sofia 75:72 arányban győzött hazai pályán. A váradiak az előző körben a szlovák BC Prievidza alakulatát ejtették ki. Cristian Achim játékosai számára biztosított az európai kupaszereplés idén, ha a csapat kiesik a BL-ből a FIBA Europe Cupba kerül át. Ugyanez érvényes a kolozsvári csapatra is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?