Rio 2016: bronzmeccset bukott Ungvári és Căprioriu

Lecsúszott a bronzéremről Corina Căprioriu, ahogy Ungvári Miklós is a riói olimpia cselgáncstornájának hétfői versenynapján.

A román lány nagy csatát vívott az elődöntőben a brazil Rafaela Silvával. Căprioriu és a dél-amerikai versenyző négy percen keresztül eredménytelenül gyötörte egymást, végül Silva szerezte meg az aranypontot. A bronzéremért vívott mérkőzésen a lugosi származású cselgáncsozó újból alulmaradt, a portugál Telma Monteiro győzte le. Korábban egy koszovói és egy tajvani ellenfelet búcsúztatott a londoni olimpián ezüstérmes dzsúdós.

A londoni ezüst után súlycsoportot váltó Ungvári Miklós szintén közel állt az éremszerzéshez. A 35 esztendős sportoló a negyeddöntőig hibátlanul szerepelt, de Rusztam Orujov (Azerbajdzsán) megállította a harmadik körben. Ungvári a vigaszágon összekapta magát az Egyesült Államokat képviselő Nicholas Delpolo ellen, a bronzmérkőzésen viszont egy karfeszítéses ipponnal lepte meg a belga Dirk van Tichelt, aki így a harmadik helyen zárt.

Karakas Hedvig hetedik lett a hölgyeknél, az 57 kilogrammos súlycsoportban egyébként Rafaela Silva kiharcolta Brazília első aranyérmét. A férfiaknál japán siker született Óno Sóhei révén.

Kapcsolódók

Kimaradt?