Román-spanyol meccs: az armada kolozsvári edzésén jártunk

Nyilvános edzés tartott szombat este a Kolozsvár Arénában a román és a spanyol válogatott a vasárnapi felkészülési labdarúgó mérkőzés előtt. A sajtótájékoztatón a spanyolok trénere, Vicente del Bosque azt mondta, méltó ellenfélnek tartja vendéglátóit.

A román válogatott edzője, Anghel Iordănescu szerint a vasárnapi meccs igen fontos csapata számára a 2016-os Európa-bajnokságra való felkészülésben. A szombati sajtótájékoztatón hangsúlyozta, ritkán adatik meg a román válogatottnak az a lehetőség, hogy világ- és háromszoros Európa-bajnok csapattal mérkőzhessen meg. 

A szövetségi kapitány elmondta, teljesítményt vár a csapattól, és szeretné, ha a román válogatott felemelkedne ellenfele szintjére. Hozzátette, a trikolórok mindent megtesznek annak érdekében, hogy eleget tegyenek a szurkolói elvárásnak, viszont az kezdőjátékosai névsorát nem árulta el. Arra a kérdésre, hogy melyik spanyol játékost szeretné a csapatába, egyértelmű választ adott: ,,Senkit nem cserélnék le a jelenlegi keretből.’’

Vicente del Bosque, a spanyol válogatott edzője méltó ellenfélnek tartja Romániát: ,,Követtem a román válogatott játékát, láttam az olaszok és a litvánok elleni meccset, és úgy gondolom, nagyon szervezett csapat, jók védelemben”  – jelentette ki.

Jorge Resurrección Merodio, ismertebb nevén Koke, a spanyol csapat középpályása szerint mindent megtesznek azért, hogy megmutassák: a spanyol válogatott ugyanaz a csapat, aki megnyerte az Európa és a világbajnokságot is. A sajtótájékoztató után mindkét csapat nyilvános edzést tartott, ahova a sajtó bepillantást nyert.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?