Kolozsváron játsszák a román-spanyol mérkőzést

A Kolozsvár Arénában rendezik meg március 27-én a Románia-Spanyolország labdarúgó felkészülési mérkőzést - jelentette be kedden Răzvan Burleanu, a Román Labdarúgó-szövetség elnöke. 

Az eredeti tervek szerint négy nappal korábban ugyancsak a 30 ezer férőhelyes sétatéri létesítményben kellett volna játszaniuk Anghel Iordănescu fiainak Litvánia ellen. A román-spanyol mérkőzés Kolozsvárra költöztetésével a román-litván mérkőzést nagy valószínűséggel más stadionban fogják megrendezni. Felmerült a Kolozsvári CFR fellegvári stadionja, valamint a Liga 1 éllovasának, az Astra Giurgiunak a stadionja.

A spanyolok elleni találkozót eredetileg a fővárosi Nemzeti Arénában tervezték lejátszani, de ott a Készenléti felügyelőség (ISU) nem találta biztonságosnak a létesítmény tetőszerkezetét.

Utoljára 2008. szeptember 6-án játszott Kolozsváron a román labdarúgóválogatott, akkor a Victor Pițurcă vezette trikolórok a Contstantin Rădulescu-stadionban szenvedtek 0-3-as vereséget Litvániától. A babonáiról elhíresült edző ezután megfogadta, hogy soha többé nem hozza Kolozsvárra a válogatottat.

A sétatéri stadiont az Elite kategóriába sorolta az UEFA és megfelel a legszigorúbb feltételeknek is. Felépülése óta még nem látta vendégül a román labdarúgó-válogatottat. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?