BL: a Barca ismét elpáholta az Arsenalt, a Juve feltámadt a Bayern ellen

A Bayern München és a Barcelona is vezetett 2-0-ra vendégként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán, ám csak utóbbi nyert az Arsenal ellen, mert a Juventus feltámadt.

Pep Guardiola igyekezett meglepni a kollégáját, Massimiliano Allegrit. Ha már három középhátvédje, Jérome Boateng, Holger Badstuber és Javi Martínez is sérült, adta magát, hogy David Alaba húzódjon beljebb, ám arra kevesen számítottak, hogy a Juventus ellen Arturo Vidal lesz a társa. Igaz, Paul Breitner önbizalomtól duzzadó mérkőzés előtti nyilatkozata alapján („Vagyunk, akik vagyunk, ha mindkét mérkőzésen a saját tudásunknak megfelelően játszunk, akkor nincs esélye a Juventusnak”) a Bayern vendégként sem védekezni, hanem támadni készült.

Ehhez persze a Juvénak is volt szava, de az első ziccer a bajorok előtt adódott. Lewandowski jobbról kicsit Thomas Müller mögé passzolt, aki a lövés pillanatában ráadásul el is csúszott. A hazaiak igyekeztek megakadályozni, hogy a Bayern játssza a saját játékát – ami olyan, mint a Barcáé Messi nélkül, mondta találóan Allegri –, ütköztek, letámadtak, ám elég volt egyetlen kihagyás, s máris vezetést szereztek a vendégek. Szépen járt a labda lábról lábra, igaz, a végén az olasz védők hibája is kellett ahhoz, hogy Müller elé kerüljön, aki ezúttal nem hibázott, a 11-es pontról a kapuba passzolt.

Az 55. percben növelte előnyét a Bayern. A müncheni kontra azzal kezdődött, hogy Lewandowski lebirkózta az ellenfelét, s úgy végződött, ahogy Robbentől számtalanszor láttuk: jobbról cselezett befelé, majd kilőtte a hosszút. Azt gondoltuk, ezzel minden eldőlt, de a Juventus nem adta fel. Dybala előbb szépített, majd Sturaro egyenlített. Maradt esély a visszavágóra.

Az Arsenal az első negyedórában kétszer is megszerezhette volna a vezetést a Barcelona ellen. Előbb Özil passzolt pontatlanul, Lewandowski módjára kicsit Ramsey mögé, aki így nem tudott kapura lőni, pedig szinte ziccerben várta a labdát, majd egy kapu előtti kavarodás végén Oxlade-Chamberlain előtt, ahogy mondják, ajtó, ablak nyitva volt, ő azonban Ter Stegent találta telibe.

Noha a Barca többet birtokolta a labdát, a hazaiak voltak agilisebbek, a katalánoknak láthatóan tökéletesen megfelelt a 0-0, mintha arra játszottak volna, előbb-utóbb úgyis hibáznak a hazaiak. Így is történt, Az első félidő végén Messi még elszórakozott egy szabadrúgást (rosszul spekulált arra, hogy felugrik a sorfal), szünet után azonban nem kegyelmezett. Előbb tanítanivaló kontra végén (persze Suárez és Neymar is benne volt az akcióban) lőtt a hálóba, majd 11-esből (a csereként beállt Flamint első megmozdulásként felvágta őt a 16-oson belül) eldöntötte a meccset és a párharcot is.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések

  • Arsenal–Barcelona 0-2
  • Juventus–Bayern München 2-2

Kapcsolódók

Kimaradt?