Simona Halep a legnépszerűbb női teniszező 2015-ben

A világranglista második helyén álló Simona Halep lett a 2015-ös év legnépszerűbb játékosa a női teniszezők hivatalos honlapja szerint. A WTA minden évben rangsorolja a játékosokat annak alapján, hogy hányszor kerestek rá a szövetség honlapján az adott teniszező nevére.

„2015 Halep legjobb éve volt, és a róla szoló hírek voltak a WTA legolvasottabb anyagai” – írják a szövetség honlapján. A 24 éves román teniszező három tornát nyert az idei szezonban: Shenzhenben, Dubajban és Indian Wellsben, valamint elődöntőig jutott az amerikai nyílt teniszbajnokságon. Két fontos Grand Slam tornán azonban nem szerepelt valami fényesen: a Roland Garroson a második körben, Wimbledonban pedig már az első körben kiesett.

Három további román teniszező is bekerült a TOP 50 legnépszerűbb játékosa közé: Irina Begu (39.), Andreea Mitu (47.) és Monica Niculescu (50.)

TOP 10:

1. Simona Halep

2. Serena Williams

3. Maria Sharapova

4. Agnieszka Radwanska

5. Eugenie Bouchard

6. Ana Ivanovic

7. Caroline Wozniacki

8. Garbine Muguruza

9. Petra Kvitova

10. Venus Williams. 

1. Simona Halep 2. Serena Williams 3. Maria Sharapova 4. Agnieszka Radwanska 5. Eugenie Bouchard 6. Ana Ivanovic 7. Caroline Wozniacki 8. Garbine Muguruza 9. Petra Kvitova 10. Venus Williams

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?