Halep revansot vett Penettán a US Openért

Fölényes győzelmet aratott Simona Halep az idei US Open-bajnok Flavia Penetta fölött vasárnap a WTA-világbajnokság első csoportmérkőzésén.

A szingapúri küzdelemsorozaton első helyen rangsorolt román teniszező két szettben, 6:0, 6:3-ra győzte le olasz ellenfelét. Ezzel egyben revansot vett Penettán a US Openen elszenvedett vereségért. Az olasz teniszező az amerikai nyílt teniszbajnokság elődöntőjében állította meg Halep menetelését.

Az alig több mint egy órás mérkőzésen nem csak a két játékos közti korkülönbség (Penetta 34 éves), hanem a tudásbeli különbség is nyilvánvaló volt. Halep már az első pillanattól agresszíven, magabiztosan és rendkívül precízen játszott. Győzelmének kulcsa az volt, hogy – a US Open elődöntőjétől eltérően – nagyon keveset hibázott.

Simona Halepre még két csoportmérkőzés vár Szingapúrban: az öt GS-trófeával rendelkező Marija Sarapovával, majd a lengyel Agnieszka Radwanskával játszik. A csoport első két helyezettje jut tovább az elődöntőbe.

A román sportoló tavaly eljutott a szingapúri világbajnokság döntőjéig, amelyben a világelső Serena Williamstől kapott ki.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?