banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Női torna EB: a magyarok bronz-, a románok ezüstérmet nyertek

Az aranyat szoros küzdelemben az ukránok szerezték meg.

A csapatverseny csütörtöki selejtezőjében Ukrajna, Románia, Magyarország volt az első három sorrendje, és ez a hatcsapatos szombati fináléban sem változott. Az ukránok 154,663 pontot szereztek, kiélezett versenyben előzve meg a 154,496 pontos románokat. Romániát Larisa Iordache, Daniela Trică, Antonia Duță, Silviana Sfiringu és Ioana Stănciulescu képviselte. Románia korábban nagyhatalomnak számított női tornában, ám 2016 óta a női csapatnak mostanáig nem sikerült érmet szereznie.

A Bácskay Csenge, Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makovits Mirtill, Székely Zója összeállítású magyar női tornászválogatott 151,597 pontot szerzett, ami a dobogó harmadik fokára volt elég. A törökországi bronz sporttörténeti momentum, a magyar női tornasport első Eb-érme a csapatversenyben. A döntőben minden válogatott öt tagja közül szerenként három mutathatta be a gyakorlatát, és mindhárom eredmény számított.

A koronavírus-járvány miatt a kontinensviadalon mindössze 16 ország versenyzői vesznek részt. A felnőttek mezőnyében 46, a junioroknál 42 tornász szerepel.

(Nyitókép: Böczögő Dorina/Wikipédia)

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?