Elkészült a Hosszú Katinkáról szóló film első előzetese

Elkészült a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilm első előzetese. Az alkotók szerdai közleménye szerint a forgatás az év eleje óta tart és a tokiói olimpia után ér véget.

A hivatalos életrajzi dokumentumfilm Hosszú Katinka portréja mellett az ötkarikás játékokra való felkészülését mutatja be, amely során a stáb folyamatosan követi a klasszis magyar úszót, és rögzíti életének minden lényeges elemét. A kommüniké kiemelte: a koronavírus-járvány, az olimpia elhalasztása újabbnál-újabb kihívások elé állítja mind Katinkát, mind a stábot, a karantén alatt elsősorban Hosszú Katinka magánéletére fókuszált a forgatás.

„Életemben nem gondoltam volna, hogy a filmezés ilyen kemény munka fizikailag és érzelmileg is” – szögezte le Hosszú Katinka, aki hozzátette: mivel a stáb tagjai belelátnak az egész életébe, így minden fél részéről „csak őszintén, tiszta szívvel és lélekkel lehet csinálni" a forgatást.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hivatalos film előzetes/ Official teaser film

'KATINKA' the movie (@katinkathemovie) által megosztott bejegyzés,

 

Pálinkás Norbert rendező kifejtette: „Az olimpiáig követjük nyomon Katinkát, de számomra az is roppant érdekes kérdés, hogy a tokiói játékok után – éremmel, vagy anélkül –, hogyan alakul majd Katinka karrierje".

A portréfilm a tervek szerint a tokiói olimpia után, 2021 karácsonya körül kerül majd a magyar mozikba.

(A nyitóképen Hosszú Katinka | Forrás: Instagramm)

Kapcsolódók

Kimaradt?