Vasárnap kezdődnek a 12. Brassói Magyar Napok

Ha szeptember, akkor újra belakja a város emblematikus tereit a brassói magyar közösség fesztiválja. Az évről évre nagy sikernek örvendő Brassói Magyar Napokat idén 12. alkalommal rendezik meg szeptember 11. és 18. között – tájékoztatnak közleményükben a szervezők.

Mint írják a Brassói Magyar Napok mára már a dél-erdélyi szórvány magyar közösség legnagyobb kulturális rendezvényévé nőtte ki magát. Ezt bizonyítják az elmúlt évek részvételi adatai és a számtalan pozitív visszajelzés, amit a fesztivál látogatóitól kaptak.

Fotó: Brassói Magyar Napok

Hamarosan újra megtelnek élettel a rendezvény közkedvelt helyszínei, immáron 12. alkalommal. Egy héten keresztül koncertek, családi programok, könyvbemutatók, kiállítások, bor és gasztrosarok, magyar filmudvar és sok más igazi élményt nyújtó műsorok lakják be a város tereit. A rendezvény több mint 50 programmal várja az érdeklődőket, köztük irodalmi beszélgetések, táncház kicsiknek és nagyoknak, városismereti séták, kézműves foglalkozások és természetesen az esti nagy koncertek sem maradhatnak el.

A hét első felében a kulturális programok kapnak figyelmet, ahol a fesztivált jubileumi előadással indítja a Sirülő néptáncegyüttes. Ezt követően komolyzenei koncerten vehetnek részt az érdeklődők, Kostyák Előd, Ruzitska György gordonkára írt műveivel. A hét további részében irodalmi beszélgetések, magyar filmudvar, könyvbemutató kicsiknek és nagyoknak, valamit a Talamba Ütőegyüttes, Zolbert Trió az Eleven Költők Társasága és Berta Zsolt várja a fesztivál résztvevőit.

Csütörtöktől kezdődően megnyitja kapuit a Kronstadt Fair kézműves és termelői vásár a Tanácstéren. Már az est folyamán megkezdődnek a nagyszínpados koncertek, amit Simó Annamária, erdélyi énekesnő nyit meg, de itt lesz még a Bagossy Brothers Company, Biga, Homonyik Sándor, 3+2 valamint közel 10 év után újra visszatér az első magyar meghívottja a brassói Aranyszarvas Fesztiválnak, Kovács Kati, aki azóta sem veszített népszerűségéből.

A változatos napi események mellett állandó programokkal is kecsegtetnek az idei fesztivál szervezői, ahol lesz majd fotósarok, gyerekfoglalkozások, beerpong, bor és gasztro sarok, így bárki megtalálhatja a számára megfelelő kikapcsolódásra szánt tevékenységet.

A programok nagyrészt ingyenesek, kivételt képeznek egyes beltéri programok. A szervezők fenntartják a programváltozás jogát. További részletek a Facebook-oldalon. A részletes program innen tölthető le. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?