Running Festival Csíkszereda: a tavalyit is felülmúlnák

Bár csak szeptember közepén tartják, a második Running Festival Csíkszereda versenyzőinek száma máris meghaladja a tavalyit, ezen a héten azonban még azok is benevezhetnek, akik eddig halogatták a jelentkezést – tájékoztat közleményében Csíkszereda Városháza.

Augusztus 28-án, vasárnap éjfélkor jár le a benevezési határidő, így még nem késtek le azok, akik részt vennének a szeptember 16–17-i megmérettetésben. A maratoni és a maratoni váltófutás, a félmaraton, az éjszakai terepfutás és a családi futás mellett ezúttal 5 kilométeres távon is indulhatnak.

Mint emlékeztetnek, Csíkszereda Városháza a tavalyi sikereken felbuzdulva idén is megszervezi a Running Festival Csíkszereda powered by Škoda elnevezésű fesztivált. A versenyzők hat versenyszám közül választhatnak. A benevezés vasárnap, augusztus 28-án zárul.

Miklós Edit főszervező és Korodi Attila polgármester | Fotó: Csíkszereda Városháza

„Amikor megálmodtuk a Running Festival Csíkszeredát, kettős cél vezérelt. Egyrészt a helyi, illetve a környékbeli futóknak szerettünk volna színvonalas eseményt szervezni, másrészt pedig a futóturizmus kínálta lehetőségeket szerettük volna kihasználni. Olyan útvonalakat választottunk, amelyeken a futók helyi nevezetességeinkkel ismerkedhetnek, abban bízva, hogy így kedvet kapnak gyalogosan is megnézni városunkat” – fogalmazott Korodi Attila polgármester a város talán legismertebb helyszínén, a csíksomlyói hegynyeregben tartott hétfői sajtótájékoztatóján.

A főbb technikai tudnivalókról Miklós Edit főszervező számolt be. Mint elmondta: eddig 768 versenyző nevezett be, többen, mint ahányan tavaly. A kínálat is gazdagabb: a jó hangulatért idén is helyi együttesek felelnek, nem marad el a pasta party sem, értékes jutalomban részesül minden nevező és még értékesebb nyereményekben a legjobbak.

Fotó: Running Festival Csíkszereda/Facebook

A hosszútávfutók útvonalai azonosak a tavalyival, az éjszakai terepfutás azonban 7 kilométeresre bővül, ráadásul rögtön az elején a Kis-Somlyó-hegyi keresztúttal kezdődik – máris sugallva, hogy az élmény a legfontosabb –, majd a messzelátó érintésével a Szent István Otthonnal szembeni rajt-célvonalnál ér véget. Újdonságként a verseny 5 kilométeres távon is „megfuttatja” a jelentkezőket: a YOUcanDOIT tulajdonképpen ugródeszkaként szolgál azok számára, akik bizonytalanok egyelőre a hosszabb távokon való indulásra. Az éjszakai futás szeptember 16-án, péntek este lesz, a maraton, a maratoni váltó, a félmaraton és a YOUcanDOIT másnap délelőtt, a családi futás pedig ugyancsak szombaton, délután lesz.

Versenyzők mellett önkéntesek jelentkezését is várják a szervezők, és számítanak a futókat buzdító szurkolók jelenlétére is. A verseny napján részleges forgalomkorlátozások várhatók, emiatt az autóvezetők türelmét, megértését kérik. Minden fontos tudnivalót megtalálnak a www.runningfestival.ro honlapon – zárul a közlemény.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?