Több százan állnak rajthoz a hétvégi Running Fesztiválon Csíkszeredában

Öt versenyszámban több száz résztvevővel indul útjára az első alkalommal megszervezett csíkszeredai Running Festival. Az esemény a péntek esti terepfutással kezdődik Csíksomlyón.

Péntek este 8 órakor indul útjára a csíkszeredai Running Festival első versenyszáma, az esti terepfutás mezőnye. Az eseményt a fesztivál egyik védnöke, Gabriela Szabo, olimpiai és világbajnok atléta jelenlétében rövid sajtóeseménnyel indította útjára a szervező csíkszeredai városháza.

„Az álmunk, amit megterveztünk, megérett, összeállt és olyan sporteseménynek leszünk a szemtanúi ma estétől, amely új színfoltot és nagyon sok vendéget hoz a városunk életébe. Számításunk szerint 700 sportoló fog rajthoz állni ma estétől holnap délutánig a különböző versenyszámokban” – mondta el Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere.

Miklós Edit szervező elmondta: az éjszakai terepfutás a csíksomlyói kegytemplomtól indulva a Nagy-Somlyó hegyének kilátójáig tartó 7 kilométeres verseny mezőnye rajtol el elsőként péntek este. A terepfutásra 90 versenyző nevezett be – emelte ki a volt alpesi síző. A szombati nap reggel 9 órakor kezdődik, ekkor rajtol el a maraton, a félmaraton és a maratoni váltó, délután 4-től pedig a családi váltók indulnak el.

„A délutáni eseményre több mint 200-an jelentkeztek. Lesz olyan, aki az apukája hátán fog versenyezni, de olyan is, aki az unokájával érkezik. Nem gondoltuk, hogy a családi futamra ennyien el fognak jönni” – hangsúlyozta Miklós Edit. A maratoni távon 23-an, a félmaratonon 192-en állnak majd rajthoz, a maratoni váltóban pedig 39 csapat nevezett be, hangzott el.

A szervezők részéről megfogalmazódott, hogy a jövő évi versenyt még nagyobb szabásúra tervezzék, mint elmondták: a cél a 3000 résztvevő elérése.

(Borítókép: a szerző felvétele)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?