banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

A Madarasi Hargitára várják a terepfutás szerelmeseit

Egy év kihagyás után újra megszervezik a Hargita Trail Running terepfutó versenyt. A résztvevők három megújult távon kalandozhatnak a Madarasi Hargitán augusztus 28-án.

Az idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a „Hargita Trail Running”-ot, amely az egyik legkedveltebb erdélyi terepfutó eseménynek számít, a megmérettetésre hagyományosan az ország minden szegletéből érkeznek a természet és a futás kedvelői.

A legedzettebbek a klasszikus félmaratoni távon, 21 kilométeren próbálhatják ki erejüket, míg kezdő és középhaladó futók a 11 kilométeres Cros-távon kalandozhatnak, a családosoknak pedig 6 kilométeres távot jelölnek ki – közölték a szervezők. Mint hozzátették: a családi futam nem lesz verseny jellegű, minden célbaérkező család bőséges ajándékcsomagot kap a befutó érem mellé.

A terepfutó esemény során a szervezők idén is különböző ügyeket karolnak fel. Így a családi futam nevezéseiből befolyó teljes összeget a székelyudvarhelyi Waldorf-közösség iskolaépítési projektjére adományozzák – derült ki a rendezvény sajtóanyagából.

Azon családoknál, ahol mindkét szülő részt vesz az eseményen, jelentős árkedvezményben részesülnek, ezáltal ösztönözve a családi együttmozgást, erősítve a családi kötelékeket – emelték ki. Fontos tudni, hogy a 60 évnél idősebb és 18 évnél fiatalabb résztvevők ingyen vehetnek részt az eseményen.

Szintén kiemelten kezelik a kezdeményezők a környezettudatosságot. Ennek jegyében a frissítőpontoknál nem lesznek egyszerhasználatos műanyag eszközök, ehelyett a versenyzők saját edényükbe kapják a frissítőt. Emellett a verseny hivatalos pólója nem műszálas, hanem természetes pamut anyagból készült, a versenyen szelektíven gyűjtik össze a keletkezett hulladékot, a beszerzett kellékek túlnyomó része pedig környezetkímélő anyagból készül – emelték ki közleményükben. Az esemény szervezői a székelyudvarhelyi Feel Good Sportegyesület és a székelyudvarhelyi Városi Sportklub.

Azok, akik augusztus 22-ig online benyújtják nevezésüket az esemény weboldalán, hivatalos versenypólóban részesülnek, a helyszínen nevezőknek nem tudnak ilyet biztosítani.

„Jöjjön el mindenki, aki teheti augusztus 28-án a Madarasi Hargitára, mert a környezet, a közösség, a terepfutás egy különleges, felejthetetlen élményt tud nyújtani mindenki számára. Aki idén nem résztvevőként, hanem szurkolóként lesz ott, annak is garantálom, hogy pozitív energiával töltődik fel” – emelte ki Ilyés Lóránd főszervező.

További információk az esemény honlapján és Facebook-oldalán találhatók.

Kapcsolódók

Kimaradt?