Győzelemmel felérő ezüst – Novák Károly Eduárdot köszöntötték Csíkszeredában

A szerző felvételeiGyőzelemként tekint a tokiói paralimpiai játékokon szerzett második helyezésére Novák Károly Eduárd. Az ifjúsági- és sportminiszter pénteken délután Csíkszeredában a Mikó-vár előtti téren mutatta be ezüstérmét a tiszteletére rendezett köszöntés alkalmával.

Nem volt könnyű eljutnia egy Japánban megrendezett olimpiára Novák Károly Eduárdnak. Mint a csíkszeredai születésű sportoló-politikus a tiszteletére szervezett pénteki köszöntésen elmondta: harmadik nekifutásra jutott el a szigetországba a játékokra.

Az első az 1998-ban megrendezett nagano-i téli olimpia volt, ahol balesete miatt már nem vehetett részt gyorskorcsolyázóként. A második olimpiai szereplést a koronavírus-járvány miatti halasztás hiúsította meg. Harmadjára azonban már semmi nem akadályozta meg, hogy Romániát képviselve, sportminiszterként írjon sporttörténelmet és szerezzen újabb olimpiai érmet.

Az olimpikont Csíkszeredában a város vezetése részéről Sógor Enikő alpolgármester köszöntötte. Az elöljáró annak a reményének adott hangot, hogy Novák még hosszú ideig szolgálhat miniszterként és teljesíthet magas szinten sportolóként is. A Mikó-vár előtti téren Kádár Zoltán, a Marosvásárhelyi Rádió munkatársa idézte fel a miniszter paralimpiai szereplését, az ezüstérmes futamot újra átélhette a közönség a kihelyezett kivetítőn.

A műsorvezető és Novák Károly Eduárd pódiumbeszélgetéséből kiderült: nem volt könnyű összeegyeztetni a miniszteri feladatokat és a paralimpiai felkészülést. Ahogy Novák fogalmazott: ha korán reggel edzett, akkor a délelőtti hivatali teendői jártak a fejében, este pedig már a fáradtság hátráltatta és a másnapi feladatokra gondolt. Mindezeket figyelembe véve különösen nagy eredménynek tartja az elért helyezést.

„Úgy örvendtem az éremnek, mint egy egyszerű sportoló. Ahogy hazajöttem, miniszter vagyok, de ott nem gondoltam erre. Nekem is nagyon furcsa ez, jól esett volna egy kis pihenés, de sok feladat várt rám és bele kellett szökjek az itthoni dolgokba. Ugyanakkor úgy érzem, még nem vagyok kiégve, amíg bírom ilyen szinten csinálni, addig csinálom, mert a sportoló élet az egyik legszebb” – fogalmazott a Maszol munkatársának Novák Károly Eduárd.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?