Ezüstérmes lett Tokióban Novák Eduárd sportminiszter

Ezüstérmet szerzett Novák Eduárd kerékpározó, jelenlegi romániai sportminiszter a 4000 méteres egyéni üldözéses futamban a tokiói paralimpiai játékok pénteki versenynapján.

A csíkszeredai paralimpikon jól rajtolt, ennek ellenére a szlovák Jozef Metelka legyőzte őt a döntőben.

Metelka a pénteki selejtezőben is jobb időt ért el Nováknál: 4 perc, 22 másodperc és 772 ezredmásodperces eredményével világcsúcsot döntött, míg a romániai sportminiszter 4 perc, 31 másodperc és 212 ezredmásodperc alatt jutott célba.Forrás: Facebook/RMDSZ

A csíkszeredai születésű Novák Eduárd a román küldöttség első érmét szerezte meg a tokiói paralimpiai játékokon, karrierjének ez a negyedik érme. A 44 éves sportoló 2012-ben egy arany- és egy ezüstéremmel tért haza Londonból, négy évvel korábban pedig ezüstérmet nyert Pekingben.

Novák Eduárd az első miniszter, aki részt vesz az olimpiai vagy paralimpiai játékokon, és szintén az első miniszter, aki érmet is szerzett.

Kelemen Hunor gratulált

Kelemen Hunor kormányfőhelyettes pénteken gratulált Novák Eduárdnak a tokiói paralimpiai játékokon szerzett ezüstérméért. Az RMDSZ elnöke Facebook-oldalán azt írta, hogy büszke a sportminiszter teljesítményére.

„Novák Eduárd ezüstérmes! Kedvenc versenyszámában, a 4000 méteres egyéni üldözéses futamban szerzett ezüstérmet Románia sportminisztere. Mostantól nemcsak az első hivatalban lévő miniszter, aki paralimpián indul, hanem az első miniszter is, aki olimpiai érmet nyert. Gratulálunk, Ede!” – olvasható Kelemen Hunor bejegyzésében.

Cîțu: „Jó miniszter, jó teljesítményű sportoló”

Florin Cîţu kormányfő is Facebook-oldalán gratulált Novák Eduárdnak a tokiói paralimpiai játékokon szerzett ezüstéremért. „Újabb érem Romániának! Gratulálok Novák Eduárdnak a 4000 méteres egyéni üldözéses futamban szerzett ezüstéremért az ezekben a napokban zajló tokiói paralimpiai játékokon. Jó miniszter, jó teljesítményű sportoló! Szerencsét a továbbiakban is! Sok sikert kívánok a paralimpiai játékokon résztvevő román küldöttség sportolóinak, büszkék vagyunk rátok!” – írta bejegyzésében Florin Cîţu.

(Címlapfotó forrása: Facebook/RMDSZ)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?