Paralimpia: Novák Károly Eduárd nyolcadik lett keddi futamában

Utolsó előtti, nyolcadik helyen zárt Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminsizter a tokiói paralimpia országúti kerékpáros versenyének C4-es időfutamán – írta a Székely Sport.

Az RMDSZ-es miniszter – aki a múlt héten a 4000 méteres egyéni üldözéses versenyben ezüstérmes lett – sportminisztere harmadik versenyszámában állt rajthoz kedden a Tokióban zajló paralimpián. Az országúti kerékpárosok C4-es kategóriájának időfutamában összesen kilencen harcoltak az érmekért, a székelyföldi sportoló a nyolcadik helyen zárt.

Novák 50:16.60 perc alatt tekerte le a 32 kilométeres távot, több mint négy perccel volt lassabb a szlovák aranyérmes Patrik Kurilhoz képest. Az ezüstöt a győztes honfitársa, Jozef Metelka nyerte, a bronzot pedig a brit George Peasgood szerezte meg.

Eduard Novak - Proba de contratimp pe șosea la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020

Azi am luat startul fără să sper la niciun rezultat. În sportul de performanță nu există minuni. Timpul pe care l-am putut aloca pregătirii a fost unul foarte scurt și atipic pentru mine, însă sunt fericit pentru că mă întorc acasă cu medalia de argint de la Jocurile Paralimpice. Este un rezultat care mă bucură enorm. Vă mulțumesc pentru că v-ați bucurat alături de mine! #EduardNovak #Tokyo2020 #campion #ciclism #performanta #JocurileParalimpice #concurs ================================== Ma úgy álltam rajthoz, hogy nem reméltem semmilyen eredményt. A versenysportban nincsenek csodák. Az az idő, amit edzéssel tölthettem, nagyon rövid és szokatlan volt számomra, de boldog vagyok, hogy egy ezüstéremmel térhetek haza a paralimpiáról. Ez az eredmény nagyon boldoggá tesz. Köszönöm, hogy velem együtt örültetek!

Közzétette: Eduard Novak – 2021. augusztus 31., kedd

Novák Károly Eduárd következő, egyben utolsó tokiói megmérettetése a C4-5-ös kategória mezőnyversenye lesz pénteken. A miniszter azt írta a Facebook-oldalán, hogy nagyon kevés ideje volt edzeni, ezért ettől a számtól nem is várt jobb eredményt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?