banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Hét sportoló, köztük az ifjúsági és sportminiszter képviseli Romániát a tokiói nyári paralimpiai játékokon

Hét sportoló képviseli Romániát az augusztus 24-én kezdődő és szeptember 5-éig tartó tokiói paralimpián, ahol három érem megszerzése a cél - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek az Országos Paralimpiai Bizottság alelnöke, Ciprian Anton.

Romániának asztaliteniszben (Bobi Simion), dzsúdóban (Alex Bologa), atlétikában (Octavian Tucaliuc és Tabita Vulturar), íjászatban (Eugen Pătru) és kerékpározásban (Novák Károly Eduárd és Eduard Moescu) lesz képviselője a paralimpián.

Anton reményét fejezte ki, hogy legalább hárman közülük dobogóra állhatnak a japán fővárosban, az alelnök szerint Alex Bologának, Novák Eduárdnak, illetve az atlétáknak reális esélyük van erre.

„Nagyon nehéz az éremszerzési célokról beszélni, mert nem szeretnénk, ha nyomás alatt lennének a versenyzők” – nyomatékosította.

A Japánba utazó román delegáció 15 tagot számlál, a sportolók mellett edzőik és az őket felkészítő csapat más tagjai alkotják a küldöttséget. Kísérők vagy orvosi csapat nem utazhat ki a versenyzőkkel a szabályok szerint.

Romániának eddig négy érmet sikerült szereznie a paralimpiákon, ezek közül hármat Novák Eduárd jelenlegi ifjúsági és sportminiszter révén, aki 2012-ben egy arany- és egy ezüstéremmel tért haza Londonból, négy évvel korábban pedig ezüstérmet nyert Pekingben. Alex Bologa bronzérmes lett a 2016-os riói olimpián.

Novák Károly Eduárd, Románia ifjúsági és sportminisztere kerékpározásban méri össze tudását kategóriája legjobbjaival az augusztus 24-én kezdődő tokiói nyári paralimpiai játékokon. A politikus-sportoló Bulgáriában készül a megmérettetésre, ugyanis Romániában nincs megfelelő pálya a felkészüléséhez – közölte a román paralimpiai csapat vezetője, Ciprian Anton az Agerpres hírügynökséggel.

(Nyitókép: Novák Károly Eduard Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?