Öt nap pörgés: szintet lépett a SIC Feszt

Ami működik azt csak jobbítani érdemes, továbbmenni a bevált úton – így foglalják össze a szervezők az idén nyolcadik születésnapjához érkezett vasárnap zárult Sic Fesztet. Ahogy a sajtóközleményben írják, Háromszék legjelentősebb ifjúsági fesztiválja ez alkalommal is bizonyította: érdemes volt vállalni a rizikót, a tavaly az utolsó pillanatban született „őrült” ötlet megvalósítását, hogy a bevált különleges helyszínen, az árkosi Szentkereszty-kastélyban hívják életre. A maroknyi szervezőcsapat, a több, mint kétszáz önkéntes, támogatók odaadása kifizetődött: 18 722 résztvevő tartotta érdemesnek kilátogatni Árkosra.

Múlt és jelen, tanulás és szórakozás ismét „egymásra talált”, öt napos felejthetetlen élménnyé fonódva össze. Ahogy egy évvel korábban kiteljesedett a fesztiválhangulat, lazítás, felszabadultság töltötte be a kastélyudvar minden szegletét, mosolygó, nevető arcok mindenhol, fiatalos lendület. Ismételten bebizonyosodott: a fiatalokról nem elég csak beszélni, folyamatosan tenni, dolgozni is kell értük, és az eredmény nem marad el.

A sajtóközleményből kiderül: a minden szegletében az előző generációk hagyatékát, üzenetét hordozó környezetbe idén is természetesen olvadt bele a lüktető, vibráló, a komolyságot ifjonti felszabadultsággal ötvöző, tömegeket megmozgató rendezvény, mely bebizonyította: minden ízében fesztivál. A rendezvény helyet adott a tudás- és tapasztalatszerzésnek, a kivételes találkozásoknak, színes jövőtervezésnek, közös álmodozásnak, a családok felszabadult és tartalmas együttlétének, és persze az önfeledt bulinak és szórakozásnak, és mindezt úgy, hogy közben a SIC Feszt nem csak visszatért, de szintet is lépett. A kezdetekkor megfogalmazottak szellemben idén is sikerült új irányt adni a fesztivál szerves részét képező tanulási folyamatnak.

Fotók: SIC Feszt Sajtóirodája

A StartUp Hub sátor nem csak önmagában jelentett nóvumot, az előadások melyeknek otthonául szolgált, új távlatok lehetőségét villantotta fel a fiatalok előtt, jó példákkal, első kézből igazolva: sok lehetőség adott az érvényesüléshez, és megéri azokat kihasználni, legyen szó az Erasmus vagy a startupok világáról. Kiemelten fontos, hogy a fiataloknak rálátása legyen a gazdaságra, hiszen lehet, hogy hamarosan a sűrűjében találják magukat, ezért a StartUp Hub sátorban egyebek mellett a helyi idegenforgalom helyzetébe, kilátásaiba is betekintést nyerhettek az érdeklődők, továbbá egy cégcsoport „örököseit” is megismerhették, a digitalizálódó mezőgazdaság világába is bepillanthattak, illetve választ kaphattak a kérdésre: mit is takar az élethosszig tartó tanulás, valamint, hogy miért is fontos a marketing egy vállalkozás életében. Nem hiányozhattak ugyanakkor a fiatalokat kétségkívül érdeklő témák sem, mint a sport, a fesztivál fellépőivel való találkozás.

A sajtóközleményben összegzik: öt napnyi őrületes együttlét után fiatalok újból megüzenték, érdemes folytatni. Nem véletlen tehát, hogy Antal Balázs, Kelemen Szilárd Péter, Grüman Róbert és Oltean Csongor a SIC Feszt szervezői vasárnap este akárcsak egy évvel korábban közösen jelenthették be a hírt a zuhogó eső ellenére is a többezres tömeg előtt, miszerint 2023-ban is az árkosi Szentkereszty-kastély lesz a fesztivál helyszíne augusztus 9. és 13. között.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?