Medve költözött Árkosra

Egy medve költözött Árkosra és rendszeresen bejár a településre.

A napokban a falu központjában, a községháza előtt fényképezték le, a település lakói látták még kertekben és szemetes kukát is dézsmált meg. Ugyanezt az állatot ezelőtt másfél hónappal pedig éjszaka autóval közlekedő fiatalok filmezték le, amint Árkos főutcáján rohant végig.

Máthé Árpád a település polgármestere lapunk érdeklődésére elmondta, az ismétlődő medvelátogatásról értesítették az illetékes hatóságokat, a környezetvédelmi ügynökséget és a vadásztársaságot is. Gond az, hogy a vonatkozó törvénykezés meglehetősen nehézkessé teszi a hatékony beavatkozást.

A polgármester szerint a vadásztársaság hamarosan hajtást szervez és megpróbálják elzavarni a településről a medvét, de kétséges, hogy ez megnyugtató eredményhez vezet-e. Máthé Árpád azt szorgalmazza, hogy az illetékes hatóságok fogják be és szállítsák el Árkosról a medvét. A Környezetvédelmi Minisztérium kilövési engedély megadásához figyelembe veszi a medve látogatásának gyakoriságát és viselkedését, magyarázta az árkosi elöljáró, aki szerint nem kellene megvárni míg a medve valami bajt okoz, ezért kellene mihamarabb elszállítani.

Máthé Árpád ugyanakkor óva inti az árkosiakat, hogy megközelítsék az állatot, hiszen fiatal medve jár be a faluba, de elég nagy, hogy bajt okozzon.

Kimaradt?