Sic Feszt, az életérzés – picit másképp

„Picit másképp” mottóval szervezi meg augusztus 12–15. között a Sic Feszt – Székelyföldi Szabadegyetemet a Háromszéki Ifjúsági Tanács, Árkoson a Szentkereszty-kastély területén. A 7. kiadásához érkezett rendezvény ez alkalommal is tartalmas, szórakoztató és oktató jellegű programokat kínál fiataloknak, családoknak és gyerekeknek egyaránt – tudatták közleményükben szervezők. Hozzátették, a rendezvényen kiemelten figyelnek a hatályban lévő óvintézkedések betartására, a helyszínen koronavírus gyorsteszt elvégzésére is van lehetőség. 

A Sic Feszt szervezői felhívják a figyelmet, hogy a tesztelés miatt több időre is szükség lesz bejutni a fesztiválra. Figyelembe véve, hogy nincs lehetőség a fesztivál közvetlen közelében parkolni, azt javasolják, hogy az ingyenes fesztiválbusszal vagy taxival közelítsék meg a helyszínt. A fesztivállal kapcsolatos minden naprakész információ elérhető a Sic Feszt Facebook és Instagram oldalán.

Új helyszín, az árkosi Szentkereszty-kastély

Az előadók várhatóan nagyszámú közönséget vonzanak, ezért nem lehetett volna rendesen kivitelezni, hogy egy klubba tömörítsék őket, ahogy ezt eredetileg tervezték, betartva minden érvényben lévő jogszabályt. Így jött az árkosi Szentkereszty-kastély udvarának ötlete, így talán még inkább vissza tudják adni azt a fesztiválhangulatot, ahogy azt a SIC Feszt kedvelői megszokhatták az előző években Sugásfürdőn vagy Csomakőrösön – fogalmaznak a közleményben.

A szervező csapat | Fotó: Sic Feszt

A program a továbbiakban is érdekfeszítő előadásokat kínál az egészséges életmód, pályaorientáció, turizmus, gazdasági kérdések, közösségimédia-használat témában, de idén is lesz Folkudvar néptáncal. Az előadások mellett koncertek is kínálnak szórakozási lehetőséget. Az eseményt Manuel, a 2019-es X-Faktor nagy felfedezettje indítja, de fellép az USNK, 4S Street, Azahriah, BSW és a GANG, a késő esti órákban pedig olyan lemezlovasok lépnek színpadra, mint Pixa, SoundNoise, Pici és Nick Havsen. A rendezvényen több helyi diákzenekar is lehetőséget kap a bemutatkozásra: Lunda, House of Pioneers, Teddy Pickers, Sicton, Same Shit.

Családi Nap idén is

A Családi Nap megszervezésére a SIC Feszt keretén belül 2021. augusztus 14-én, szombaton 10–16 óra között kerül sor. A rendezvény célja a család mint kötelék népszerűsítése és fontosságának bemutatása a fiatalok körében, valamint minőségi idő eltöltése családi körben a szülők és gyerekek számára színes, változatos, kreatív, tanulással és szórakozással egybekötött programokkal.

A rendezvény középpontjában a 2–12 év közötti gyerekek állnak, akik ügyességi, kézműves és szabadtéri hagyományos játékokban próbálhatják ki magukat. Ebben az évben is közel 30 kézműves, ügyességi, készség- és képességfejlesztő foglalkozás várja a családokat, ugyanakkor az előadások és koncertek is a program részét képezik.

Képzés önkénteseknek

Az idei Sic Fesztet sem lehet elképzelni önkéntesek nélkül. A 30 tagú szervezőcsapat mellett idén több, mint 100 önkéntes segítségére számít a Sic Feszt, akik nemcsak a megszokott önkéntességi feladatokba, a fesztivál szervezési munkálataiba nyerhetnek bepillantást, hanem idén egy ifjúsági képzést is szerveznek nekük, amely a szervezeti kultúra, önkéntesség és különféle egyéni készségeket fejlesztő modulokon keresztül valósul meg.

Jegyárak, belépés, helyszíni gyorstesztelés

Jegyek a fesztivál helyszínén vásárolhatók meg korlátozott számban, kizárólag készpénzes fizetés lehetséges, a napijegy ára 30 lej. Szombaton a Családi Napra a belépő 50 lej egy család számára. Elővételre nincs lehetőség, minden nap az aznapi belépésre érvényes jegyet lehet beszerezni.

A SIC Feszt-en azok vehetnek részt, akik megkapták a SARS-CoV-2 elleni védőoltás mindkét, Johnson & Johnson-vakcina esetében egy dózisát (és ezt a helyszínen igazolni is tudják), vagy akik 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet tudnak felmutatni a helyszínen, továbbá akik 24 óránál nem régebbi, laborban elvégzett antitest-teszteredményt tudnak bemutatni.

Azon személyek számára, akik a fent felsoroltak közül egyik dokumentummal sem rendelkeznek, a szervezők a helyszínen, a napi 30 lejes jeggyel rendelkezők számára, ingyenes, 24 órás antigén gyorstesztet biztosítanak.

Kimaradt?