Újra itt – első koncertje helyszínén lép fel a Metropol

Miután tavaly decemberben a nagyváradi színházban ünnepelték jubileumi koncerttel az 55 éves „születésnapjukat”, most hétvégén azon a helyszínen lép fel ismét a Metropol együttes, ahol 1968. november 29-én először zenéltek nagyközönség előtt.

Felújították ugyanis Nagyváradon a Kolozsvári út 85. szám alatt található kultúrotthont, azt a helyszín, ahol a Virányi Attila által alapított rockegyüttes annak idején az első hivatalos beat-koncertjét tartotta. Ennek szellemében hirdették meg március 23-ai fellépésüket „Újra itt” címszó alatt, az eseményt hirdető plakáton pedig még az egykori, ’68-as koncertjük plakátja is felkerült.

Virányi Attila amúgy tavaly a Kolozsvári Magyar Napokon adott koncertjük előtt ült le velünk beszélgetni. Megtudhattuk többek között, hogy mit jelentett a zenekar számára a Siculus-fesztivál, valamint arra a kérdésre is választ kaptunk, hogy mi kellett ahhoz, hogy egy erdélyi magyar zenekar román közönség előtt lépjen fel teltházas koncerteken Bukarestben és Moldvában.

A ma már Metropol Group néven jegyzett együttes hétvégi koncertje előtt fellép többek között az a Globus együttes, amelyik annak idején, a hatvanas években szintén a nagyváradi Ady Endre Líceum diákjai alapítottak. A jövőre hatvanéves jubileumát ünneplő zenekar tagjai közül Szabó Géza fia, Szabó Simon a helyi eMStreet együttest alapította és ők is fellépnek majd a 18 órakor kezdődő eseményen.

(Nyitóképünk forrása: a Metropol Group Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?