A magyar underground legendái lépnek fel Nagyváradon

Másik János, Bárdos Deák Ágnes, illetve Müller Péter Sziámi és Kirschner Péter fellépése külön-külön is csemegének számítana, ez alkalommal azonban egyazon este, azonos helyszínen lépnek színpadra.

A magyarországi underground zenei élet legendás képviselői koncerteznek csütörtökön, február 23-án a nagyváradi Moszkva Kávézóban. A fellépők sorát Másik János nyitja majd, aki zeneszerzőként, énekesként, gitárosként, billentyűsként és ütőhangszeresként is letette a névjegyét. A sokoldalú művész Cseh Tamás alkotótársa volt, olyan jazzmuzsikusokkal játszott együtt, mint Kőszegi Imre, Babos Gyula vagy Deseő Csaba, s együttműködött a Trabanttal, a Balatonnal és az Európa Kiadóval. Váradon a Törd szét, törd szét bennem ezt a készet című estjével lép fel.

Másik Jánost Bárdos Deák Ágnes követi majd. A 80-as évek magyar undergroundjának dívája a legendás Kontroll Csoport, majd az Ági és a fiúk énekese volt.

A sort a Felevad duó fogja zárni, melynek tagjai Müller Péter Sziámi és Kirschner Péter. Előbbi a magyar alternatív kultúra egyik meghatározó, lenyűgözően sokoldalú személyisége. A 80-as években az URH és a Kontroll Csoport énekese és szövegírója volt, majd saját zenekart alapított Sziámi néven, melynek egy ideig Bárdos Deák Ágnes is tagja volt. Kirschner Péter gitározott többek között az URH-ban és Európa Kiadóban, már hosszú ideje Müller Péter Sziámi zenésztársa. A Felevad duó régi underground slágereket és új szerzeményeket fog előadni.

(Nyitókép: Facebook/Müller Péter Sziámi)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?