Hatalmas rockbuli lesz Szatmárnémetiben

Nem túl gyakori, hogy egy rockzenekar kétszáz tagú legyen, ám Szatmárnémetiben éppen ennyien fognak életük legnagyobb koncertjén, a CityRocks-on zenélni.

2019-ben Boncidán volt a CityRocks | Fotó: CityRocks.eu

Hogy mi is az a CityRocks, ami miatt már most lázban égnek a szatmáriak, különösen a rockzene szerelmesei? Mondhatnánk azt is, hogy egy hatalmas koncert, hiszen összesen 200 zenész, illetve énekes lép majd fel Szatmárnémeti új főterén július 29-én, a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ szervezésében, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal támogatásával. A CityRocks a koncerten túl közösség, közösségi élmény – nem csak a zenészek, hanem a hallgatóság számára is. A sok zenész egyszerre, együtt játszik rock-slágereket, úgy, hogy már a gondolattól is libabőrös lesz a rocker bőre!

Az alapötlet még 2017-ben született meg egy zenészekből álló baráti társaságban: az olasz Rockin1000 úttörő kezdeményezésének mintájára 2018-ban meg is szervezték az első nagy együtt zenélést, azóta pedig nincs megállás. A 2023-as évben két helyszín ad otthont ilyen nagy zenei flashmobnak. Június 18-án Veszprémben csaptak a húrok közzé a zenészek, július végén pedig Szatmárnémetié a megtiszteltetés a világraszóló koncert megszervezésére.

A szervezés pedig javában zajlik, már több mint százan jelentkeztek a zenekarba Európa több szegletéből, újabb zenészek jelentkezését pedig a szervezők ezen a linken várják.

A szervezés része a tapasztalatcsere is: Butka Gergő főszervező és munkatársai részt vettek a veszprémi eseményen. „A CityRocks meghívására mentünk Veszprémbe, ahol testközelből is átélhettük az élményt, de kiderült számunkra az is, hogy a szervezés nagyon komplex, mind technikailag, mind más szempontokból. Terveink szerint a nagyjából másfél órás nagykoncerten 12-15 slágert fog eljátszani Közép-Európa legnagyobb, még mindig alakuló rockzenekara, valamint tribute zenekarok fellépései fogják kísérni az igazán nagyszabású eseményt” – nyilatkozta a Maszol.ro-nak Butka Gergő, a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ igazgatója.

Az eseményt általában nagy médiafigyelem övezi, a koncertek összefoglaló videóinak nézettsége a 150 millió megtekintést is meghaladja. Így hát nem csoda, hogy a hírre sokan felkapták a fejüket, és nem feltétlenül zenészként, hanem nézőként is jelen lennének a páratlan élménynek ígérkező koncerten.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?