Újdonságokkal tér vissza az Udvarhely Napok júniusban

Két év kihagyás után idén több helyszínen, különböző igényeket és ízléseket kielégítve, immár rögzített időponthoz kötve szervezik meg az Udvarhely Napokat június 23–26-án. A négynapos rendezvénysorozatról egy beharangozó sajtótájékoztatón közölt részleteket az udvarhelyi városvezetés.

A kétéves kényszerszünet után ismét életre hívott Udvarhely Napok egyik újdonsága, hogy a szervezők – a város és alintézményei – Székelyudvarhely történetében kiemelkedő időponthoz kötik a városnapokat.

Gálfi Árpád polgármester | Fotó: udvarhely.ro

„1633. június 26. a városi katolikus-református egyezség időpontja, vagyis a vallásilag kettészakadt lakosság kiegyezése, és a közös együttélés szabályainak lefektetése volt. Ez rendkívül fontos esemény a város történetében, amit mindmáig nem hangsúlyoztak a maga jelentőségében” – tudatta a rendezvénysorozat szerdai beharangozó sajtótájékoztatóján Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere. Hozzáfűzte, idén több helyszínen a különböző igényeket és ízléseket kielégítő kínálattal készül a négynapos Udvarhely Napok programja.

Pálfi Kinga alpolgármester kiemelte, hogy a június 23–26. között zajló idei Udvarhely Napok a partnerségekről és a szinergiákról is szól. A város kulturális stratégiájával összhangban, az alintézményekkel együtt kitűzött cél a tudás, a tapasztalat és a különböző nézőpontok, elképzelések összekapcsolása is.

Elmondta, idén a városi park és a minifoci pálya mellett a sportcsarnok, a Bethlen negyedi park, a József Attila utca egy része, a Haáz Rezső Múzeum udvara, a városháza udvara és a Harghita Business Center is helyszíne lesz több városnapi eseménynek. Hangsúlyos szerepet kapnak a folk programok, fellépési lehetőséget kívánnak biztosítani a helyi zenekaroknak is, illetve újdonság a Hargita Business Center gazdasági konferenciája és a Haáz Rezső Múzeum által szervezett helytörténeti szakmai konferencia is.Ismertették a programot | Fotó: udvarhely.ro

Szintén újdonság, hogy az idéntől a Művelődési Ház a városnapok főszervezője. Az intézmény vezetője, Simon Mária Tímea ismertette a fellépőket hangsúlyozva, hogy a program összeállításának fő szempontja az volt, hogy minden korosztály találja meg a kedvére való programot. A fellépők között szerepel Geszti Péter, a Honeybeast, Hobo és zenekara, a Kaukázus és az Anima Sound System együttes.

A Haáz Rezső Múzeum helytörténeti konferenciájára a város meghívta a testvértelepüléseket is, a HBC gazdasági konferenciáján pedig a brand, a marketing, a kapcsolatépítés lesznek a központi témák, az előadók között olyan neves szakembereket találunk, mint Geszti Péter, Sipos Zoltán és dr. Seer László.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?