Birkózás: bajnoki címet szerzett Székelyudvarhely és Marosvásárhely közös csapata

Egyéniben egy aranyéremmel és két ezüsttel, csapatban pedig egy aranyéremmel zárták a Székelyudvarhelyen megrendezett U15-ös országos csapatbajnokságot és egyéni kupaküzdelmeit a Székelyudvarhelyi ISK sportolói.

A szerző felvételeiAz utóbbi tíz év legnépesebb birkózóversenyét rendezték a hétvégén Székelyudvarhelyen, ahol több mint 50 csapat közel 500 sportolója birkózott meg három fogásnemben (szabadfogás, női és kötöttfogás) az U15-ös országos csapatbajnokságon és a Román Kupa egyéni küzdelmeiben.

„A népes részvétel érthető, innen lehet kivívni a kvalifikálást az országos egyéni döntőre, tehát aki ide nem jön el, az nem is vehet részt a végső tornán” - magyarázta Katona László, a Székelyudvarhelyi ISK birkózóedzője.

Az udvarhelyi sportolók egyéniben egy aranyat és két ezüstérmet szereztek, a 68 kg-os súlycsoportban Lőrincz Magor bizonyult a legjobbnak, míg Kacsó Bendegúz (62 kg) és Elekes Róbert (57 kg) a dobogó második fokára állhatott fel.

„A bajnoki cím és az egyik ezüstérem a kellemes meglepetések közé tartozik, itt nem voltak ilyen elvárások, viszont a másik ezüstérem a kevésbé kellemes meglepetések közé tartozik, ott nagyon szerettük volna megszerezni az aranyat” - értékelt Katona. Ugyanakkor megjegyezte, hogy 13-15 éves gyerekeknél sosem lehet biztosra menni, a sportolók nagyon fiatalok, teljesítményük ingadozó, kiszámíthatatlan eredmények is születhetnek.

Ellenben a csapatbajnokságban , ahol a Székelyudvarhelyi ISK és a Marosvásárhelyi ISK közös csapattal indult, már voltak elvárások. Az udvarhelyiek már több éve együttműködnek a marosvásárhelyi klubbal, egy héttel korábban az U17-es korosztályban is a közös csapat szerezte meg az aranyérmet, ami az Udvarhelyi ISK számára zsinórban a tizenkettedik bajnoki cím volt. Ezúttal sem történt másképp, az U15-ös korosztályban is a két székelyföldi város közös csapata bizonyult a legjobbnak.

„Nagyon jó versenyt hoztunk össze. Való igaz, még összejöhetett volna pár érem, benne volt a pakliban, de most így jött ki. Egyéniben van egy bajnokunk, két ezüstérmesünk, csapatban pedig mi vagyunk a legjobbak, elégedett vagyok az eredménnyel” - összegzett Katona László birkózóedző.

Az U15-ös korosztály országos döntőjét egy hónap múlva rendezik meg Marosvásárhelyen.

Kapcsolódók

Kimaradt?