Tokió 2020: Incze Kriszta sírva hagyta el a birkózócsarnokot

Elvesztette harmadik mérkőzését a tokiói nyári olimpiai játékokot a sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta.

A háromszéki birkózóa nők 62 kilogrammos kategóriájában a vigaszágon lépett szőnyegre a lett Anasztaszija Gregorjeva ellen, a tét a bronzcsatába jutás volt.

A 25 éves háromszéki sportoló jól tartotta magát a mérkőzés első felében, amely során két-két pontot szereztek a felek. A második menetben a lett birkózó meglepte a székelyföldi sportolót és 8–2-es előnyt alakított ki.

Incze Kriszta feljött 6–8-ra, de a tapasztaltabb Grigorjeva újabb hibákat használt ki, s végül 14–7 arányban diadalmaskodott. Incze Kriszta, aki számára ezzel véget ért az olimpia ellen, sírva hagyta el a csarnokot.

„Más stílusra számítottam a részéről, korábbi mérkőzésein nem alkalmazta ezt a két karos procedúrát. Nem tudtam megfelelőképpen reagálni erre, leblokkoltam” – mondta könnyeivel küszködve a Tokióban dolgozó román újságíróknak a vegyes zónában. Hozzátette: nagyon szerette volna bebizonyítani, hogy megérdemelte a tokiói szereplést. „Kielemzem az itteni mérkőzéseimet, otthon még többet edzek, hogy három év múlva Párizsban erősebben térjek vissza” – fogadkozott a sepsiszentgyörgyi birkózó.

Romániát három erdélyi magyar sportoló képviseli a Tokió 2020-en, asztaliteniszben a  marosvásárhelyi Szőcs Bernadette, atlétikában a kolozsvári Márton Andrea és birkózásban a sepsiszentgyörgy Incze Kriszta. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?