Tulajdonosváltás volt a marosvásárhelyi Rádió Gagánál

Felvásárolta az Erdélyi Médiatér Egyesület a Maros megyében négy frekvencián sugárzó Rádió Gagát, írta meg a punctul.ro.

A Marosvásárhelyen, Segesváron, Szászrégenben és Szovátán hallható Rádió Gaga korábbi kiadója az ALAMO Impex 97 kft, amelynek négy tulajdonosa volt, Frunda György, Korodi Sándor, Nagy István és Hompot Szilárd. Frunda György a punctul.ro kérdésére megerősítette, hogy megváltak a cégtől. A döntést azzal indokolta, hogy az elmúlt másfél évben nehéz helyzetbe került a helyi média, a rádió költségeit pedig nem sikerült a bevételekből fedezni. Hozzátette, hogy az alkalmazottak számát és az adás színvonalát ennek ellenére nem csökkentették.

Frunda György elmondta, hogy az Erdélyi Médiatér Egyesület néhány hónappal ezelőtt kereste meg a tulajdonosokat, a tranzakció pedig már véglegessé vált. A rádió vezetősége és projektjei 2021 folyamán nem változnak.  

A magyar kormánytámogatásból működő Erdélyi Médiatér Egyesület portfóliójába tartozik többek között a Székelyhon, a Krónika, a Nőileg, a Főtér és az Előretolt Helyőrség, de több helyi médiaorgánum, például a sepsiszentgyörgyi Friss FM, a gyergyószentmiklósi Mix FM-et és a Fény TV is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?