Könyvbemutató is lesz a Teleki Tékában a Múzeumok Éjszakáján

Az idei Múzeumok Éjszakája alkalmából mutatják be az Erdélyi Múzeum Egyesület által kiadott Dolgozatok az Erdélyi Múzeum Érem- és Régiségtárából évkönyv XIV. kötetét a Teleki Tékában. A kiadványt szombaton Sebestyén Mihály művelődéstörténész méltatja, a házigazda pedig Lázok Klára főkönyvtáros lesz.

A kiadvány a régi Marosvásárhely építészetének különféle kérdéseit járja körül az egykori Kossuth utca lakóházaitól a Székely Vértanúk emlékművéig. Tanulmányait fiatal művészettörténészek írták: Oniga Erika, Szathmári Edina, Földi Imelga, Vécsei Hunor, valamint Orbán János, a kötet szerkesztője.

Megkeresésünkre Orbán János elmondta: a kiadvány népszerűsítését a tavasz folyamán már elkezdték, főként a Műemléki Világnap alkalmából, ennek köszönhetően az elmúlt hetekben félszáznál is többen érdeklődtek iránta, rengeteg vásárlója is akadt, alig maradt belőle a könyvbemutatóra.

Ez egy ilyen nagyon kis példányszámban megjelenő, tudományos jellegű kiadványtól szép teljesítménynek számít, ugyanakkor a marosvásárhelyi olvasóközönség érdeklődését is bizonyítja az épített örökség iránt” – magyarázta. Orbán János elismerően szólt az Oracler Nyomda erőfeszítéseiről is, akiknek köszönhetően, mint mondta, „az évkönyv tipográfiai minősége is méltóvá kezd válni a tartalomhoz”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A Dolgozatok az Erdélyi Múzeum Érem- és Régiségtárából kötetet szombaton, 2021. június 12-én mutatják be a Teleki Tékában, délután 16:00 órától.

Kapcsolódók

Kimaradt?