Idén is megtartják a Fülemülék Éjszakáját Kolozsváron

A Román Madártani Egyesület, a Lidl Románi támogatásával, idén is megszervezi a Fülemülék Éjszakáját Kolozsváron. Szombat délután a kolozsvári zeneművészek és a természet zenészei a Romulus Vuia Néprajzi Parkban (Török Vágás) mérhetik össze tehetségüket.

A szervezők közlése szerint a Fülemülék Éjszakája titka egyszerű – két egymást követő koncert a természet közelségében. Az első koncerten Kolozsvár madarai lesznek a főszereplők, a madártani egyesület madarászai moderálásában, így a résztvevők megismerkedhetnek az őket nap mint nap körbevevő madárdalokkal és alkotóikkal. A második koncert rivaldafényébe Kolozsvár fiatal zeneművészei kerülnek, bemutatva számos nagy zeneszerző művét, kik madaraink énekeit gyakran használták ihletforrásként.

A rendezvényt tovább gazdagítja a számos ismeretterjesztő tevékenység, amely alatt a résztvevők számos hasznos és érdekes információval gyarapíthatják ismereteiket a természetről, főként a madarak világáról. Ez a gyermekekre is érvényes, akiket idéntől a szervezők ismeretterjesztő foglalkozások színes palettájával várnak.

A rendezvény programja:

Az érdeklődők 16:00 órától részt vehetnek a madártani egyesület munkatársai által vezetett tematikus sétákon, amelyek alatt alkalmuk nyílik meghallgatni Kolozsvár madarainak énekét, és belátást nyerni annak rejtelmeibe.

A gyerekek szintén 16:00 órától fényképek felismerésével és egyéb tevékenységekkel bővíthetik ismereteiket. Továbbá megcsodálhatják a Kolozsvár gyakori madarairól készült fényképkiállítást, hol további érdekességeket hallhatnak szárnyas barátainkról.

19:00 órától a résztvevők Haydn, Respighi, Cras, Ravel és Dinicu zeneszerzők műveit hallgathatják meg Liviu Preda (hegedű), Diószegi Benjámin (zongora), Fodor Lilla (brácsa), Nagy Orsolya (hárfa), Diana Stir (cselló), Anna Szallós Kis (fuvola), Sonia Vulturar (hegedű) előadásában.

Mivel a Fülemülék Éjszakája szabadtéri rendezvény, a szervezők kénytelenek lesznek azt elhalasztani eső esetén. A rendezvényen való részvétel, valamint a Romulus Vuia Néprajzi Parkban való belépés idén ingyenes, mivel részét képezi a Múzeumok Éjszakája országos programsorozatnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?