Több mint 150 kulturális létesítmény nyitja meg kapuit május 18-án, a múzeumok éjszakáján

Országszerte több mint 150 múzeum és kulturális létesítmény lesz nyitva május 18-án a múzeumok éjszakája alkalmából, amely immár a 15. kiadásához érkezett.

Bukarestben eddig 50, az ország többi városában összesen 100 múzeum és nem konvencionális kiállítótér csatlakozott a programhoz, amelynek keretében évente egy alkalommal éjszaka is látogathatók a tárlatok, és ilyenkor számos koncertre, előadásra, művészeti eseményre is sor kerül.

Dragoş Neamu programmenedzser arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget: idén rekordszámú kulturális létesítmény jelentkezett, hogy szeretne részt venni a programban. Több intézmény a kommunista rezsim emlékét dolgozza fel, így a piteşti-i, szamosújvári börtönmúzeum, valamint a nagyváradi várban lévő emlékkiállítás is részese lesz idén a programnak. Bukarest után Kolozsváron és Iaşi-ban lesz a leggazdagabb kulturális kínálat május 18-án este és éjszaka.

Az egyre nagyobb érdeklődésnek örvendő rendezvényt Franciaország kulturális minisztériuma kezdeményezte, fővédnöke az Európai Tanács, az UNESCO és a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa. Romániában a múzeumok országos hálózata (RNMR) szervezi.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?