Több mint hétezer embert immunizáltak a második oltási maratonon is Marosvásárhelyen

A hétvégén szervezett második marosvásárhelyi oltómaratonra 7377 ember látogatott el, ahol péntek reggeltől hétfő reggel 8 óráig megállás és előzetes időpont-egyeztetés nélkül oltottak a Pfizer-BioNTech vakcinával. 

Dr. Leonard Azamfirei, a maratonnak otthont adó Marosvásárhelyi George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem rektora köszönetét fejezte ki az egészségügyi dolgozók és önkéntesek munkájáért. „Köszönöm a marosvásárhelyieknek és környékbelieknek hogy megbíztak bennünk, és eljöttek beoltatni magukat. Reményeink szerint a későbbiekben élvezhetjük majd a tetteink fontosságát” – tette hozzá az egyetem rektora a saját közösségimédia-profilján.

Ezúttal 72 óra alatt 7377 16 éven felüli személyt oltottak be a Pfizer-BioNTech vakcinával, 6799-en a második adag oltását kapta meg a május közepi első oltásmaraton után, 578 személy pedig az első oltását igényelte az elmúlt hétvégén.

A második marosvásárhelyi oltásmaratonnak az elsőhöz hasonlóan a jelmondat így szólt: „Senki sem lesz jól, ameddig mindannyian jól nem leszünk.”

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?