banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Elstartolt a második oltásmaraton Marosvásárhelyen

Marosvásárhelyen június 4–6. között szervezik meg a második oltásmaratont. Az első alkalommal 7504 ember kapta meg az első adag Pfizer-BioNTech vakcinát. Ezen a hétvégén nemcsak őket várjak, hanem azokat is, akik az első dózist szeretnék megkapni. A oltás felvétele előzetes bejelentkezés nélkül lehetséges.

A Marosvásárhelyi George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány és Technológiai Egyetem kampuszán második alkalommal szervezik meg a háromnapos oltásmaratont június 4–6-án. Elsősorban azt a 7504 személyt várják vissza a második adag oltásra, akik a május közepén tartott akció során megkapták már az első dózist, ugyanakkor immunizálásra hívják azokat az érvényes személyigazolvánnyal rendelkező 16 éven felüli személyeket is, akik még nem oltatták be magukat.

Ahogy az első maraton során, úgy ezúttal is péntek reggel 8 órától kezdődően egészen hétfő reggel 8-ig várják a Gheorghe Marinescu utcában lévő kampuszon a Pfizer-BioNTech vakcinát igénylőket. Az első marosvásárhelyi oltásmaratonon jelen volt dr. Valeriu Gheorghiță, oltáskampányt koordináló szakember, valamint Alexandru Rafila, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) romániai képviselője, akik kijelentették: a május 14–16. közötti marosvásárhelyi maraton országos rekord lett a beoltott személyek, Maros megye és Marosvásárhely lakossága arányát figyelembe véve.

Az oltási maratont az orvosi egyetem, a Maros Megyei Prefektúra, a Maros Megyei Tanács, Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala, a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP), a marosvásárhelyi egészségügyi egységek és az egyetemen működő diákegyletek szervezik a SARS-CoV-2 elleni oltási kampányt koordináló bizottság támogatásával.

Az orvosi egyetem hivatalos oldalán egy mottónak szánt üzenetet is közzétett, az oltásra hívó felhívás mellett: „Senki sem lesz jól, ameddig mindannyian jól nem leszünk.”

(Címlapkép: Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie –Facebook)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?