banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Az egészségügyi miniszter a vidéki lakosság körében erősítené az oltási kedvet

Az egészségügyi miniszter szerint aggodalomra ad okot az oltási kedv elmúlt időszakban tapasztalt lankadása.

A B1 TV kedd esti műsorában Ioana Mihăilă rámutatott, a lakosságnak az a rétege, amelyik be akarta oltatni magát, ezt meg is tette. „Van egy másik része a lakosságnak, amelynek szüksége van egy kis ösztönzésre, hogy felvegye az oltást. Azt hiszem, most abban tartunk ott, amikor nagyon könnyen elérhetővé kell tenni számukra a vakcinát” – fogalmazott.

A tárcavezető kiemelte, az oltáshoz való hozzáférés szinte sehol nem jelent már problémát az országban, legfeljebb azokon az elszigetelt vidéki településeken, ahol a háziorvosi rendelőn keresztül lenne a leginkább hozzáférhető a vakcina, de az orvos nem csatlakozott az oltási kampányhoz.

„Valószínűleg az embereknek több időre van szükségük, hogy meghozzák a döntést az oltás felvételéről. Vélhetően, ha majd látják, hogy a szomszéd vagy egy másik családtag megkapta az oltást, és minden rendben volt, nőni fog az oltásokba vetett bizalom” – nyomatékosította, hozzátéve, elkezdte az egyeztetéseket az oltási kampány koordinátorával, Valeriu Gheorghiţával a humánerőforrás átcsoportosításának lehetőségeiről, hogy vidéken is növeljék az átoltottság mértékét.

(Címlapkép: Agerpres/EPA)

Kapcsolódók

banner_xODnunXR_NYAR ON F300x250 px.jpg

Kimaradt?