Többéves szünet után újraindítja kulturális és hírcsatornáját a közszolgálati televízió

Fotó: stiri.tvr.ro

Többéves szünet után újraindítja kulturális és hírcsatornáját a Román Televízió (TVR), amely így akar nagyobb teret biztosítani a megbízható híreknek és a minőségi kulturális műsoroknak.

Újraindításukról a közszolgálati televízió igazgatótanácsa határozott kilenc támogató vokssal és három ellenszavazattal, egy tartózkodás mellett. A testület szerint a döntés azt a célt szolgálja, hogy fejlessze a TVR kínálatát, hiszen a különböző tematikus csatornák iránt egyre nagyobb az érdeklődés. A két csatorna TVR Cultural és a TVR Info néven indul. Az előbbi 2012-ben szűnt meg, a közszolgálati hírcsatorna pedig 2015-ben állította le a sugárzást. Mindkettőt takarékossági okból számolták fel.

Az elmúlt években a TVR három csatornát működtetett, a híreket és a kulturális műsorokat is ezeken sugározták. A televízió vezetősége arra számít, hogy a tematikus műsorok jobb elkülönítésével a már létező három csatorna nézettségét is megerősítik.

A parlament tavaly novemberben szavazta meg a közszolgálati televízió új igazgatótanácsát. Dan Turturică, a TVR elnök-vezérigazgatója szerint a két csatorna újraindítása jóvátétel lesz, hiszen nagyon sok néző sajnálta annak idején a bezárásukat. A TVR Cultural 2002 és 2012 között, a TVR Info 2008 és 2015 között sugározta műsorait.

Kapcsolódók

Kimaradt?