Tíz középiskolásnak hirdet ingyenes animációs tanfolyamot a MAGMA

A sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér felvételit hirdet középiskolásoknak az #animagma animációs workshopra és tanfolyamra. Az ingyenes tehetséggondozó program célja a digitális kompetenciák elmélyítése kortárs vizuális művészeti eszközök segítségével, közölték.

A szervezők szerdai közleménye szerint 2021 októbere és 2022 júniusa között heti rendszerességgel zajló animációs workshopra és tanfolyamra kerül sor, amelyre 10 középiskolás (IX-XI. osztályos) diák nyerhet felvételt a Nemzeti Tehetség Program támogatásával. A képzésen fotózásról, digitális képalkotásról, animációról, makettkészítésről, lézervágásról, fotogramról, GIF-ről, 3D modellezésről, 3D nyomtatásról lesz szó. A műhelyeket Ördög-Gyárfás Ágota, W. Szabó Rákhel, Kispál Ágnes-Evelin, Koter Vilmos, Kispál Attila vizuális művészek vezetik.

A meghívott előadók Buzási Gyopár-Orsolya animációs filmrendező, Bartha József díszlettervező, képzőművész, Patrovits Tamás animációs filmrendező és további szakemberek.
Jelentkezni 2021. szeptember 30-ig lehet, a MAGMA honlapján található nevezési űrlap kitöltésével és szülői beleegyező nyilatkozat elküldésével az animagma@magma.ro e-mail címre. A kiválasztott jelentkezőket felvételi beszélgetésre hívják október 04-én és 05-én 17:00 órától kezdődően, eredményhirdetés október 07-én, 12 órakor lesz a www.magma.ro/hu honlapon.

Az #animagma program célja élmény- és felfedezés központú módszerek segítségével olyan ismeretek átadása, amelyek a vizuális művészethez kapcsolódóan a digitális eszköz- és szoftverhasználat elsajátítását, művészettörténeti ismeretek szerzését jelentik. A műhelyfoglalkozások során létrehozott alkotásokból kiállítást szerveznek a nagyközönség számára, ezáltal a résztvevők a kiállítás rendezéssel és szervezéssel kapcsolatos feladatokat is megismerik.

A MAGMA Kortárs Közeg Egyesület a Székely Nemzeti Múzeum és Kovászna Megye Tanácsa partnerségével szervezi az #animagma programot, a Nemzeti Tehetség Program - NTP, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő – EMET és a magyar Miniszterelnökség Családokért felelős tárca nélküli miniszterének támogatásával.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?