Suttogások és sikolyok - A Nagyvárad Táncegyüttes már készül első bemutatójára

Az évad első stúdió bemutatójára készül a Nagyvárad Táncegyüttes: Ingmar Bergman híres svéd filmje, a Suttogások és sikolyok sokak számára ismerős lehet. A három nővér lelki konfliktusokkal teli életét egy non-verbális táncszínházi előadásként fogja bemutatni a színházunk kortárs tagozata, amelynek próbáit már augusztus 5-én megkezdték táncosaink. Az előadás egy ismeretlen terep lesz mindenki számára, mind az alkotók és művészek, mind a nézők számára.

A közelség képtelenségének a drámájában, ahol a távolság győz, a fizikalitás, a szereplők közötti kapcsolatok és viszonyok megmutatása a fő, és egy nagyon fontos kérdést tesz fel bennünk: éltünkben vagyunk-e boldogak vagy a halál után? Az érem másik oldalát is bemutatva Ingmar Bergman drámáját társulatunk koreográfusa — aki komplexitásáról és finom hozzáértéséről híres — Györfi Csaba adaptálja stúdiószínpadra mozgásszínházi formában.

Fotó: Szigligeti Színház

A közelség és távolság, öröm és bánat, életvidámság és gyász, illetve az élet és halál ritualisztikus szakralitásának terét Golicza Előd, díszlettervező alkotja meg; a sokrétű és különleges női és férfi szereplők karakterét, jellemzőit és viszonyát Cristina Breteanu, jelmeztervező ruházza fel kreativitásával; a hideg tél és feszélyezett állapotok hangulatának zenéjét Boros Csaba, zeneszerző komponálja, és a dráma kultúrájának írott és íratlan történetét Czvikker Katalin, dramaturg adja át az alkotóknak és művészeknek.

A bemutatóra szeptember 22-én, vasárnap 19:00 órától kerül sor a Translivania stúdió színpadán. Jegyeket és bérleteket az előadásra már lehet váltani a színház jegypénztárában minden hétfőn, kedden és csütörtökön 10:00 és 17:00 óra között, illetve minden szerdán és pénteken 13:00 és 19:00 óra között, vagy a www.biletmaster.ro honlapon.

Szereplők: Ágnes – Barkóczi Réka, Mária – Törteli Nadin, Karin – Kerekes Dalma, Anna – Krupár Luca/Fodor Virág, Doktor/Fredrik/Joakim – Barabás Hunor.
Rendező-koreográfus: Györfi Csaba
Dramaturg: Czvikker Katalin
Díszlettervező: Golicza Előd
Jelmeztervező: Cristina Breteanu
Zeneszerző: Boros Csaba

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?