Sikerként könyvelik el a szervezők a 11. Vásárhelyi Forgatagot

Közel egy hétig zajlottak Marosvásárhelyen a 11. Vásárhelyi Forgatag keretében megszervezett események. A vár területére tervezett rendezvény mindenike népszerűnek bizonyult, a színházi előadásokra pár óra alatt fogytak el a jegyek, és sokan voltak kíváncsiak az állatkert és más intézmények kínálatára is. 

A szervező Marosvásárhelyért Egyesület elnöke, Nagy Éva ma sajtóértekezlet keretében közölte, hogy a Parapács Egyesülettel és közel félszáz más szervezettel közösen hozták össze az idei rendezvényt. Mint elmondta, minden eddiginél sikeresebbnek bizonyult az Egészségforgatag, de az újdonságok is, mint amilyen az utazó planetárium, a családi olimpia vagy a Borkert, nagy érdeklődésre tartottak számot. Útóbbi kapcsán úgy vélik, a rendezvény keretében hiánypótló volt a Forgatag történetében először megszervezett programpont. 

Fotó: Vásárhelyi Forgatag

Jakab István gazdasági igazgató hangsúlyozta, a Vásárhelyi Forgatag a helyi gazdasági haszon  szempontjából sem mellékes, ugyanis a vásárosok közel egymillió lejes bevétele helyben marad, Maros megyei családok költségvetését egészíti ki. Közölte, figyeltek arra is, hogy a műszaki feltételek (hangosítás, világítás, színpadépítés) bíztosításával megbízott cégek is helyiek legyenek, éppen azért, hogy az erre a célra fordított mintegy 60 000 eurót meghaladó összeg helyben maradjon. Ugyanerre törekedtek a vendégek elszállásolása-, és ellátásakor, ami 40 000 eurós kiadást jelentett a szervezőknek. Hozzátette, az étkeztetést biztosító 12 cég közül is 10 Maros megyei volt. 

A szerző felvétele

Szente Katalin, a rendezvény kommunikációs felelőse elmondta, mérhető volt a kommunikációs tevékenységük hatása, ugyanis minden mellékrendezvényen voltak, időnként várakozáson felüli számban, érdeklődők, látogatók.

A Vásárhelyi Forgatag egykori megálmodója, leköszönő marosvásárhelyi alpolgármester, Portik Vilmos a városvezetés nevében köszönte meg a szervezőknek munkájukat és mondta el, örvendetesnek tartja, hogy egyre több fiatal csatlakozik a szervezőkhöz.  

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?