Pörög a 11. Vásárhelyi Forgatag

Benépesült a vár udvara kicsik, nagyok találnak maguknak valamit amivel elfoglalják magukat. “Egymás kezébe adják a kilincset” a Lego sarokban és a Csicsergő minden programjának van aktív résztvevő köre. A Duma téren, a Beugróban és az MCC sátorban zajló előadások is népszerűek, és beváltotta a hozzá fűzött reményeket a Borkert is. 

Megtelt a színpad és még a környéke is a szombat délelőtti Kaláka koncerten, és a délutáni népzene előadás, együtt tanulás is szép számmal vonzotta a résztvevőket. 

Fotók: Vásárhelyi Forgatag

Az első alkalommal megszervezett családi olimpia igazán jól sikerült, a résztvevők láthatóan jól szórakoztak. 

Az egészségforgatag is népszerű, a felnőttek egyszerű szűrővizsgálatokat is végeztethetnek, és élnek is a lehetőséggel. 

Bár előfordul az, hogy a Duma téren, a Beugró by RMDSZ sátorában és az MCC sátorban egyidejűleg zajlanak érdekes beszélgetések, mindnek megkerül a hallgatósága. Szombaton Félni vagy élni? címmel szerveztek beszélgetést az MCC sátorban, ott is szűkösnek bizonyult a nézőtér. Nagy Zsolt üzletember, a Külhoni Mentorprogram Kárpát-medencei kulcsmentora volt a meghívott, Hajnal Virág, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetőjének kérdéseire válaszolva vezette végig a hallgatóságot életútján, az ifjúság mozgalmi tevékenység, a politikai pályafutás, egy igazságtalan meghurcoltatás és a talpraállás állomásain. 

Az RMDSZ sátorban a népszerű Szájkaraté indult újra, első meghívottja Soós Zoltán polgármester volt, akivel a Marosvásárhelyi Rádió főszerkesztője, Szász Attila beszélgetett. Ugyan nem sokkal azelőtt a Duma tér színpadán is faggatták a polgármestert, ott is megtelt a nézőtér, de számos más érdekes témát is taglaltak a színpadon. 

 

Az előző évekhez hasonlóan idén is népszerűek a sportrendezvények és az esti koncertekre is nagy számban gyűlnek össze résztvevők.  

A Borkert a találkozások és jókedvű beszélgetések helyszíne. Esténként a várnak az a része telik meg. 

A Vásárhelyi Forgatag programjai vasárnap is folytatódnak, a Vársétányon az árusok megkapó kínálattal, a már említett helyszíneken további érdekességekkel várják a látogatókat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?