Elrajtolt a 11. Vásárhelyi Forgatag

Sajtóértekezlet keretében jelentették be a szervezők, hogy már az előző napok során is voltak rendezvények, de a Forgatag hivatalos megnyitóra, és a tavaly alapított Bethlen Zsuzsanna-díj ünnepélyes átadására augusztus 29-én, csütörtökön kerül sor a Kultúrpalota nagytermében.  Ezt követően a várban megnyitják a Borkertet. 

A Vásárhelyi Forgatagnak idén 356 programpontja van, és 20 helyszínen várják az érdeklődőket, betöltik a vár minden zegzugát - mondta Jakab István gazdasági igazgató, akitől azt is megtudtuk, hogy idén is voltak olyan vállalkozók, akik önként jelentkeztek, hogy támogassák a rendezvényt.  

A nagy sürgés forgás pénteken kezdődik a várban, amikor elindulnak a Csicsergő programjai és a Vársétányon megnyitják standjaikat az árusok. Ez alkalommal is vigyáztak arra, hogy kizárólag minőségi termékeket kínáljanak eladásra a vásárban résztvevők - tette hozzá Jakab István.  

Fotó: Jakab István/Vásárhelyi Forgatag sajtóirodája

Pápay Kamilla fesztiváligazgató elmondta, még tart a szünidő, így aki szeretne, már csütörtöktől felkeresheti gyermekével a várban található kupola alatt felállított Legokiállítást.

A forgatag ideje alatt az Erdélyi Hagyományok Háza is szervez programokat, de a Maros Megyei Múzeum is készült foglalkozásokkal. 

Fotó: Pápay Kamilla/Vásárhelyi Forgatag sajtóirodája

Lesz színházi és koncertforgatag, előadások és beszélgetések a Duma tér égisze alatt, és hasonló beszélgetésekre sor kerül a Beugró by RMDSZ elnevezésű sátorban is. 

Az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének elnöke, a Maros Megyei Tanács alelnöke Kovács Mihály Levente a sajtótájékoztatón elmondta, változatos témák mentén szerveződnek a beszélgetések, a rendezvény keretében mutatják be a Maros Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó Visit Maros új albumát és újraindul a Szájkaraté is. Soós Zoltán polgármestert lehet majd faggatni.   

Fotó: Kovács Mihály Levente/Vásárhelyi Forgatag sajtóirodája

A könnyűzenei fellépők között találjuk a Magna Cum Laude-t, az Anna and the Barbies, a Dolly plussz és a Kaláka együttest is. 

A részletes programot az esemény honlapján találják az érdeklődők. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?