Román thriller nyerte a Varsói Filmfesztivált

Bogdan George Apetri Miracol című lélektani thrillere nyerte a 37. Varsói Filmfesztivál nemzetiközi versenyének nagydíját. A díjakat szombaton adták át, írja a News.ro.

A Miracol Bogdan George Apetri harmadik nagyjátékfilmje, amelynek a 2021-es Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Orizzonti szekciójában volt a bemutatója. A film a rendező bűnügyi trilógiájának második darabja a Neidentificat című film után.Bogdan George Apetri rendező Varsóban | fotó: a film Facebook-oldala

A film első fejezetében Cristina Tofan (Ioana Bugarin) apácanövendék megszökik egy elszigetelt kolostorból, hogy eljusson a szomszédos város kórházába. Ott nem jár sikerrel, nem találja meg a férfit, akit keres, a visszafele vezető úton pedig váratlan esemény történik vele. A film második részében Marius Preda (Emanuel Pârvu) rendőrfelügyelő renkonstruálja a lány útját, visszafelé, olyan nyomokra és vallomásokra bukkanva, amelyek nem csak Cristina nehezen érthető indítékaihoz, hanem egy lehetséges csodához is elvezetik a nyomozót.

A cselekmény a rendező szülővárosában, Piatra Neamţon játszódik.

A főszerepeket Ioana Bugarin és Emanuel Pârvu alakítja, a filmben játszik még Cezar Antal, Ovidiu Crişan, Valeriu Andriuţă, Ana Ularu, Valentin Popescu, Marian Râlea, Nora Covali, Natalia Călin, Cătălina Moga, Olimpia Mălai, Vasile Muraru és Mircea Postelnicu. Bogdan George Apetri írta a forgatókönyvet és a vágás is az ő munkája, az operatőr Oleg Mutu. A The East Company, a Cineart Tv és a Tasse Film gyártásában, román-cseh-lett koprodukcióban készült film producerei Bogdan George Apetri és Oana Iancu.

A rendező harmadszor versenyez a Varsói filmfesztiválon, Periferic és Neidentificat című filmjeiért a zsűri különdíját kapta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?