John Malkovich hamarosan Romániában forgat

John Malkovich alakítja a legendás román karmestert és zeneszerzőt, a 25 éve elhunyt Sergiu Celibidachét egy életrajzi filmben, írta a Variety.

A The Yellow Tie című készülő film forgatókönyvét a karmester fia, Serge Ioan Celebidachi és James Olivier írja, Celebidachi rendezi. Az alkotópáros korábban közösen dolgozott az Octav című román filmen.

A Neamț megyei Romanban született Sergiu Celibidachét kitagadta a családja, amikor kamaszkorában bejelentette, hogy klasszikus zenei pályára készül. Rendkívüli nélkülözések után végül megnyert egy versenyt, és ő lett a Berlini Filharmónia valaha volt legfiatalabb karmestere 1946-ban, később pedig a huszadik század egyik legünnepeltebb muzsikusa. Celibidache híresen szigorú volt a zenekari zenészekkel, és sosem hagyta, hogy zenéjéről felvétel készüljön, mondván, hogy nem lenne ugyanolyan hatása, mint a koncertteremben.Fotók: Wikipedia

John Malkovich az idős karmestert alakítja a filmben, a fiatalkori énjére még keresik a megfelelő színészt. „Izgalommal tölt el, és megtisztelő számomra Sergiu Celibidachét alakítani. Egyedi tehetség volt, a nagy klasszikus zenei látnokok egyike. Kihívás és lenyűgöző utazás lesz az utolsó éveiben alakítani őt” – mondta a többszörös Oscar-díjas Malkovich.

A The Yellow Tie című film a romániai Oblique Media Film és a nagy-britanniai Celi Films koprodukciója, 2022 tavaszán és nyarán forgatják Romániában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?