Roma kultúrával kapcsolatos kezdeményezésekre hirdet pályázatot a kulturális minisztérium

Két millió euró összdíjazású pályázatot hirdet a román kulturális minisztérium a roma kultúrával kapcsolatos kezdeményezések támogatására.

A felhívás kizárólag a roma kisebbséggel kapcsolatos kulturális kezdeményezéseket támogató projektekre irányul. Azokat a pályázatokat választják ki, amelyek hozzájárulnak a romák kulturális identitásának (nyelv, szokások, örökség stb.) megerősítéséhez. A roma szervezeteket arra ösztönzik, hogy nyújtsanak be projektet e felhívás keretében – tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget a kulturális minisztérium.

Bogdan Gheorghiu kulturális miniszter szerint a felhívás célja a roma kultúra népszerűsítése, elfogadottságának növelése a romániai társadalomban, értékesítése a kortárs művészetekben és kultúrában. A pozitív hatás növelése érdekében ösztönzik a romániai szervezetek és az adományozó országok (Norvégia, Izland és Liechtenstein) közötti kulturális együttműködést, a kulturális csereprogramokat.

A nyertes projekteknek nyújtható vissza nem térítendő támogatás összege 50 ezertől és 200 ezer euróig terjed. A pályázat teljes költségvetése biztosítható a projekten keresztül nyújtott támogatásból. A projekt gyakorlatba ültetésének ideje 6 hónaptól 24 hónapig terjedhet.

A támogatási kérelmeket 2021. szeptember 20-án 16 óráig kell benyújtani, kizárólag online, az emsc.ro-cultura.ro oldalon. A pályázati útmutató és a kapcsolódó mellékletek a www.ro-cultura.ro honlapon érhetők el.

(Címlapkép forrása: Manus Őrkői Cigánytalálkozó)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?